Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Lehetett volna jobb, de rosszabb is az FK Udvarhely sorsolása

Zátyi Tibor 2023. augusztus 14., 17:10

Három könnyed találkozót követően a két nagy riválisával néz farkasszemet a Futsal Klub Székelyudvarhely a teremlabdarúgó 1. Liga alapszakaszában. Még két hét maradt a rajtig.

Lehetett volna jobb, de rosszabb is az FK Udvarhely sorsolása
A Futsal Klub többnyire Székelyudvarhelyen készül az új szezonra Fotó: Székely Sport

Pénteken a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) székhelyén elkészítették a futsal 1. Liga alapszakaszának menetrendjét. Kiderült, hogy a tavalyi ezüstérmes, az FK Székelyudvarhely hazai környezetben kezd, a Luceafărul Buzău ellen, aztán papíron még két könnyebb ellenlábassal, a Dévai Westtel és a Simándi Sólymokkal találkozik.

„Ez egy sorsolás, el kell fogadnunk, hogy nekünk ezt húzták. Lehetett volna jobb is, gondolok arra, hogy ha rögtön az elején játszunk a Dévai VSK-val és a Temesvári CFR-rel.

Ők ezekben a napokban kezdték el az edzéseket, biztosan sokkal jobban állunk mi, mint ők.

Az első három párharc könnyebb, aztán következik a Déva–Galac párharc. Így volt a tavaly is, hogy egymás után játszottunk a két nagy ellenfelünkkel” – fejtette ki álláspontját a sorsolással kapcsolatosan az FK Székelyudvarhely edzője, Jakab Zoltán.

A versenykiírás szerint nagy fontossággal bír az alapszakasz, hiszen az első négy helyezett magával viszi az itt szerzett pontokat, mielőtt letud még egy oda–visszavágót a rájátszásban egymás között.

Nagyon figyelni kell, nem szabad a kiscsapatok ellen botlani, mert azt szinte lehetetlen lesz kijavítani a play-offban. Minden egyes meccset teljes erőbedobással kell kezelni”

– tette hozzá az FK Udvarhely edzője.

A székelyudvarhelyiek az elmúlt hétvégén tesztmeccset játszottak hazai környezetben, kisebb meglepetésre ezt az újonc Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 4–3-ra megnyerte a városi sportcsarnokban. A háromszékiek 4–1-re is vezettek, a végjátékban lett szoros a találkozó, de hozzá kell tenni, a hazaiak trénere kísérletezett a sorokkal.

A tervek szerint az FK a hétvégén a Sepsi-SIC-hez utazik, majd jövő héten a Marosvásárhelyi VSK otthonában is játszik egy felkészülési találkozót az augusztus végi bajnoki rajt előtt.

Az FK Székelyudvarhely meccssorozata az odavágókban:

1. forduló: Luceafărul Buzău (hazai meccs),
2. forduló: Dévai West (idegenbeli),
3. forduló: Simándi Sólymok (h),
4. forduló: Dévai VSK (i),
5. forduló: Galaci United (h),
6. forduló: Sepsi-SIC (h),
7. forduló: Temesvári CFR (i),
8. forduló: Marosvásárhelyi VSK (h),
9. forduló: Mausoleul Mărășești (i).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.