Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két székely csapat a futsal-kupaelődöntőben

Székely Sport 2021. március 28., 11:10 utolsó módosítás: 2021. március 28., 12:20

Három erdélyi és egy munténiai együttes jutott be a 2021-es teremlabdarúgó Román Kupa elődöntőjébe, a legjobb négy közötti találkozóknak a székelyudvarhelyi sportcsarnok ad otthont. A mérkőzéseket vasárnap és hétfőn rendezik, az egyik ágon Déva–Székelyudvarhely, a másikon Csíkszereda–Buzău párharc lesz.

Két székely csapat a futsal-kupaelődöntőben
Az előző kiírá döntőjében találkozott Déva és Székelyudvarhely Fotó: Pinti Attila

„Bizakodó vagyok a bajnokság múlt hét végi rájátszásában mutatott játék alapján. Persze tudjuk, hogy vannak még hiányosságaink, de megpróbálunk mindent megtenni, hogy ismét kupadöntőt játszhassunk.

Déva ellen közel voltunk a győzelemhez, 5–2-re is vezettünk, aztán döntetlen lett. Ezúttal összejöhet, hogy legyőzzük őket

– mondta el megkeresésünkre Jakab Zoltán, a tavalyi kiírást épp a Dévai Autobergamo ellen megnyert címvédő, az FK Székelyudvarhely edzője. Hozzátette, egészségügyi szempontból két játékosa, a csapatkapitány Szécsi Barna és Bálint Andor játéka kérdéses.

Az udvarhelyiek a fináléban elsöprő, 10–5-ös győzelmet arattak Fotó: Pinti Attila

Cosmin Gherman, az Imperial Wet vezetőedzője szerint a csíki csapat esélyes a Buzău elleni elődöntőben, de a mérkőzést nagyon komolyan kell venni. „Célunk a döntőbe jutás, a serleg elhódítása. Különösebb keretgondjaink nincsenek, bár többen küszködnek kisebb sérülésekkel.

A hétfői, Galac elleni bajnokin több alapjátékosunkat pihentettük, óvtuk az esetleges sérülésektől.

Brazil idegenlégiósunknak, Uhellintonnak az elmúlt napokban meghalt az édesapja, őt azért nem neveztük a legutóbbi mérkőzésünkre” – nyilatkozta Gherman, aki azt szeretné, ha idén Székelyudvarhely–Csíkszereda döntő lenne a kupában.

A Román Kupa elődöntőjének programja: vasárnap 16 órától Dévai Autobergamo–Futsal Klub Székelyudvarhely (élőben: PRO X), 18 órától Csíkszeredai Imperial Wet–Luceafărul Buzău (előben: Futsal Románia YouTube-csatornája). A kupadöntőt hétfőn 16 órára tervezték.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.