Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A szünetben még hárommal vezetett, végül kikapott a Dévai Westtől az FK Székelyudvarhely

Zátyi Tibor 2023. szeptember 04., 19:02 utolsó módosítás: 2023. szeptember 04., 19:08

Az utóbbi évek egyik legnagyobb meglepetése született a teremlabdarúgó 1. Liga 2. fordulóját záró meccsen: az FK Székelyudvarhely a szünetben még hárommal vezetett, végül azonban pont nélkül távozott a jóval szerényebb játékerőt képviselő Dévai Westtől.

A szünetben még hárommal vezetett, végül kikapott a Dévai Westtől az FK Székelyudvarhely
Az előző szezonban kétszer 6–2-re, egyszer pedig 10–3-ra nyert az FK a Dévai West ellen Fotó: Erdély Bálint Előd

A West a nyitófordulóban simán elveszítette a dévai rangadót, a CSM „vendégeként” 10–0-ra maradt alul, az FK viszont egy gyengébb első félidőt követően simán lelépte 13–4-re a Luceafărul Buzău csapatát.

A házigazdánál két korábbi FK-játékos, Boda Krisztián és Gálfi Artúr kapott helyet a kezdőben a hétfő délutáni mérkőzésen.

A vendégek másfél perccel a kezdő sípszót követően meg is szerezték a vezetést, Bálint passzát Tankó lőtte 5 méterről a hálóba. A folytatásban mindkét kapu előtt adódtak helyzetek, az FK növelhette volna előnyét, de nem tudta feltörni a jól tömörülő hazai védelmet, továbbá a hazaiaknak is akadt egyenlítési lehetőségük. Ez végül a játékrész felénél össze is jött, amikor egy egyéni megmozdulást követően a hazaiak csapatkapitánya, Mateescu tíz méterről kilőtte az udvarhelyi kapu bal sarkát.

Sokáig nem volt döntetlen az állás, hiszen negyven másodperccel később Iszlai lába sült el, tizenkét méterről bombázott a hálóba. Ezután Tankó kettőre növelte az előnyt, majd Bálint értékesített közelről egy ziccert, így kényelmes, 4–1-es előnyben mehetett az öltözőkbe az FK.

Ami a második félidőben következett, arról még a legnagyobb West-szurkolók sem álmodtak.

Az FK továbbra is meddő fölényben focizott, előnyét nem tudta növelni, csak kapufáig jutott, ellenben Déva Gálfi góljával egyet faragott hátrányából. A vendégek nem tudtak felpörögni, körülményesen játszottak, és a 33. percben egyre csökkent az előny, miután Florea szabadrúgásból – szerencsésen – betalált.

Az FK hullámvölgybe került, és a 35. perc végén hatalmas hibát vétett, egy saját térfelére pattanó labdára lépett ki Farkas, az FK kapusa, az átvétel után nem figyelt Iszlai mozgására, ezt pedig Voiculescu használta ki, a fél pályáról lőtt az üres kapuba.

Az utolsó két percre kockáztatott az FK, lehozott kapusos taktikára váltott, Miklós vette magára a megkülönböztető mezt, és rögtön ziccert vétett, Hadnagy nem tudta közelről legyőzni a végig jól védő hazai hálóőrt.

A drámai fordulat pedig ezután következett, a kapkodós játékot kihasználta Déva, és Gálfi saját térfeléről passzolt az udvarhelyi kapuba, vezetést szerzett a West!

Innen már nem volt visszaút, az FK továbbra sem tudta feltörni a fegyelmezetten és hősiesen védekező dévai védelmet, így óriási meglepetésre a Dévai West háromgólos hátrányból 5–4-re legyőzte a tavalyi ezüstérmest.

Habár még csak az alapszakasz második fordulójánál járunk, a Déván elhullatott három pont még nagyon fájhat majd az udvarhelyieknek a végelszámolásnál.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 2. forduló
Dévai West–Futsal Klub Székelyudvarhely 5–4 (1–4).
Gólszerzők: Mateescu (12.), Gálfi (26., 39.), Florea (33.), Voiculescu (35.), illetve Tankó (2., 16.), Iszlai (13.), Bálint (18.).
FK: Farkas – Tankó, Hadnagy, Iszlai, Bálint. Cserék: Kedei, Miklóst, Kanyó, Balázsi, Kerestély, Boga, Küsmödi, Gălățeanu. Vezetőedző: Jakab Zoltán.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2023–24-es szezon, alapszakasz, 2. forduló

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Dévai CSM
2
2
0
0
25-2
6
2
Galaci United
2
2
0
0
22-2
6
3
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC
2
2
0
0
13-6
6
4
Temesvári CFR
2
2
0
0
8-3
6
5
Futsal Klub Székelyudvarhely
2
1
0
1
17-9
3
6
Dévai West
2
1
0
1
5-14
3
7
Mausoleul Mărăşeşti
2
0
0
2
6-11
0
8
Marosvásárhelyi VSK
2
0
0
2
2-10
0
9
Luceafărul Buzău
2
0
0
2
7-20
0
10
Simándi Sólymok
2
0
0
2
2-30
0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.