Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Pazar második félidő, biztos csoportmásodik a magyar futsalválogatott

MTI 2023. március 03., 12:14 utolsó módosítás: 2023. március 03., 12:15

A magyar futsalválogatott legalább a pótselejtezőben tovább küzdhet a világbajnoki részvételért, miután a selejtező 7-es csoportjában kiváló második félidei játékával 6–1-re győzött Izraelben csütörtökön, ezzel megszerezte a csoport második helyét.

Pazar második félidő, biztos csoportmásodik a magyar futsalválogatott
Hatot lőttek a magyar játékosok Fotó: Magyar Labdarúgó Szövetség

A két együttes a nyitókörben szeptemberben Szombathelyen 2–2-es döntetlent játszott, ezúttal pedig már biztos volt, hogy a második hely a tét.

Az első félidő nem hozott gólt, a fordulást követően Turzó József szövetségi edző csapata 16 másodperc leforgása alatt kétgólos előnyt dolgozott ki, a folytatásban pedig még négyszer betalált, így az izraeliek szépítése ellenére fölényesen győzött.

A magyar válogatott ezzel a sikerrel biztosan a második helyen végez a csoportban, és kedden Debrecenben a biztosan első horvátok elleni utolsó mérkőzésen egy esetleges győzelemmel egyenesen a vb-selejtező elitkörébe kerülhet, ellenkező esetben pótselejtezőt játszik.

Mint ismert, a romániai válogatott bebiztosította az első helyét a selejtező 8-as csoportjában, miután szerdán este Bukarestben gól nélküli döntetlent játszott Finnország ellen, és a vasárnap 14 órától kezdődő Dánia elleni idegenbeli utolsó találkozójának eredményétől függetlenül továbbjutott az elitkörbe.

A 12 hármas csoport első helyezettjei az elitkörbe jutnak, ahová a csoportmásodikok közül csatlakozik melléjük a négy legjobb, míg a többi nyolc a pótselejtezőben, párokra osztva folytathatja szereplését. Onnan a négy győztes jut tovább. A vb-re az elitkör hat vagy hét csapata jut ki, attól függően, mely ország lesz a 2024-es torna házigazdája.

Teremlabdarúgás, világbajnoki selejtező, 7. csoport:
Izrael–Magyarország 1–6 (0–0).
Gólszerzők: Cohen (33.), illetve Dávid (24., 29.), Rábl (24.), Hajmási (27.), Horváth Sz. (37.), Dróth (40.).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.