Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ott lesz az 1. Ligában, sőt az élmezőnyben végezne a marosvásárhelyi futsalcsapat

Horváth Bálint Ottó 2023. május 31., 11:08

Vállalja az indulást a teremlabdarúgó 1. Ligában a frissen feljutott Marosvásárhelyi VSK. A csapatot a legjobbak közé juttató Kacsó Endre, a román válogatott szövetségi kapitánya nyilatkozott a sikeres szezonról és a folytatásról.

Ott lesz az 1. Ligában, sőt az élmezőnyben végezne a marosvásárhelyi futsalcsapat
Galérianézet
Nagy Nobert a VSK egyik húzóemberének számított Fotó: Facebook/Marosvásárhelyi VSK, Kádár Csongor Krisztián

A marosvásárhelyiek nagyrészt ugyanazzal a játékoskerettel vettek részt a másodosztályú bajnokságban és az U19-es Elit Ligában, illetve a Román Kupa küzdelmein. Valóban sikeres szezont tudhatnak maguk mögött, hiszen megnyerték a 2. Ligát és egyben feljutottak az élvonalba, az U19-es korosztályban pedig kupagyőztesek lettek.

Kacsó Endre, a Marosvásárhelyi VSK vezetőedzője – aki a román felnőtt teremlabdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya – elmondta,

mivel több fronton voltak érdekeltek ugyanazzal a kerettel, a szezon végére összegyűlt a fáradtság és többen sérüléssel küszködtek, emiatt a kupagyőzelem után nem sikerült bejutniuk a legjobb négy közé az U19-es bajnokságban, mert ott is meglett volna az esélyük a végső győzelemre.

Ezt viszont jövőre újra megpróbálhatják, hiszen kilencven százalékban ugyanezek a játékosok maradnak az ifjúsági csapatban.

A kupagyőztes U19-es csapat Fotó: Haáz Vince

A bajnoki címmel zárult másodosztályú idényről Kacsó Endre megjegyezte, a legfontosabb az volt, hogy a fiúk megértették, edzés nélkül nem lehet eredményes lenni. Mint ismertette, tavaly voltak olyan kiszállásaik, amelyeken csak az ifjúsági játékosokkal utaztak el, akiknek nem volt elég tapasztalatuk, de sokat fejlődtek a szezon során, mint például a tehetséges Patrick Chertes és Varga Eduárd. A húzóembernek számító Nagy Tamás, Nagy Norbert és Dobai András már rutinosabb játékosok, mellettük pedig a két kézdivásárhelyi igazolás, Barbócz Norbert és Mojzi Botond nagy pluszt adtak a 20 éves átlagéletkorú csapatnak.

A VSK a rájátszásra lendült bele igazán a játékba, a negyeddöntőben a Ceahlăul Piatra Neamț elleni párharcban az idegenbeli négygólos vereség után hazai pályán a javukra fordították az állást és büntetőpárbajban jutottak tovább, enélkül ugyanis lemondhattak volna az élvonalról.

Kacsó Endre szövetségi kapitányként nem lehet a csapat edzője az élvonalban Fotó: Haáz Vince

Kacsó Endre szerint ez volt a legjobb mérkőzésük, ami feldobta a játékosokat, mert látták, hogy van esélyük a feljutásra, ha a legjobb négy között sikerül kiejteni Simándot, főleg úgy, hogy itthon nagy előnyt szereztek. Végül a visszavágót is megnyerték, ezzel bebiztosították a feljutást, hogy aztán a 2. Liga címét is megszerezzék a Mausoleul Mărășești elleni döntőben.

„Úgy gondolom, a rájátszásban nyújtott játékunk alapján megérdemeltük a bajnokság megnyerését. A sikerünk a sok munkának köszönhető, illetve annak, hogy már régóta edzem a játékosokat, de sokat számított az is, hogy ott voltam mellettük a kispadon.

Remélem, hogy a következő bajnokságban közülük sokan játéklehetőséget kapnak az élvonalban, mert nagy jövő áll előttük és a vásárhelyi futsal előtt”

– nyilatkozta a sikeres szezonról Kacsó Endre.

A rájátszásban nyújtott játékuk alapján megérdemelték a másodosztályú bajnokság megnyerését Fotó: Facebook/Marosvásárhelyi VSK, Kádár Csongor Krisztián

A marosvásárhelyi szakvezető reményét fejezte ki afelől, hogy a klub igazgatótanácsa a csapat mellé áll és a tárgyalások során biztosítják őket a támogatásuk felől. Kacsó Endre megerősítette, hogy az együttes biztosan indul az 1. Ligában, de mivel szövetségi kapitányként nem szabad a kispadon üljön, új vezetőedzőt neveznek ki, akit a közeljövőben mutatnak be, mint ahogyan az erősítéseket is.

Versenyképes csapatot szeretnénk kialakítani, a cél az, hogy az első öt helyezett között végezzünk”

– mutatott rá Kacsó Endre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.