Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről is három játékost hívtak be a válogatottba

Zátyi Tibor 2023. február 01., 18:26

A mogoșoaiai sportbázison edzőtáborozik február 1–9. között a romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó válogatott. A keretbe három-három játékost hívtak be a Futsal Klub Székelyudvarhelytől és a Marosvásárhelyi VSK-tól.

Székelyudvarhelyről és Marosvásárhelyről is három játékost hívtak be a válogatottba
Tavasszal kezdődik az Eb-selejtező, cél kijutni a poreci Eb-re Fotó: FRF.ro

Kacsó Endre, aki a felnőtteknél is betölti a szövetségi kapitányi posztot, új korosztályos válogatottat állít össze, a csapat pedig idén tavasszal mutatkozik be az U19-es Európa-bajnokság selejtezőjében. A kontinenstornát szeptember 3–10. között rendezik meg a horvátországi Porečben.

A fiatalok az Eb-selejtező 2. csoportjában szerepelnek Ukrajna, Szerbia és az előselejtező B csoportjának győztese (Gibraltár, San Marino, Montenegró) mellett.

A 14-es keretbe az FK Székelyudvarhelytől Boga Bence, Péter Miklós és Popovics Erik, míg a Marosvásárhelyi VSK-tól Patrick Chertes, Laurențiu Săbăduș és Eduard Varga kapott behívót.

A korosztályos válogatott január végén már részt vett egy összetartáson, Vasluion két barátságos meccsen mérték össze az erejüket Moldovával, a romániai csapat előbb 4–2-re, majd 5–3-ra győzött, a gólokból kivették a részüket a székelyföldi klubok játékosai is.

Az U19-es válgotott kerete

Dinu Srugariu (Dévai Autobergamo), Cosmin Nemțeanu, Marian Ionuț Cristia, Denis Munteanu (mindhárman Ceahlăul Piatra Neamț), Patrick Chertes, Laurențiu Săbăduș, Varga Eduárd (mindhárman Marosvásárhelyi VSK), Alexandru Florin, Rafail-Nicolae Diaconu (mindketten LPS Buzău/Fortius Buzău), Péter Miklós, Popovics Erik, Boga Bence (mindhárman FK Székelyudvarhely), Albert Cireș (Galaci United), Andrei Mihai Radu (Vila Sport/Spanyolország).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.