Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Győztes meccseken van túl az átalakult ifjúsági futsalválogatott

Horváth Bálint Ottó 2023. január 27., 13:47 utolsó módosítás: 2023. január 27., 13:49

Két barátságos mérkőzést játszott a Moldovai Köztársasággal a Kacsó Endre által felkészített romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott, amelynek keretében több székelyföldi játékos található.

Győztes meccseken van túl az átalakult ifjúsági futsalválogatott
Az FK Székelyudvarhely játékosa, Péter Miklós is eredményes volt Fotó: FRF

Teljes átalakuláson ment át a válogatott kerete az elmúlt időszakban. Az együttesben tavaly szereplő, nagyrészt székelyföldi játékosok – akik részt vettek a spanyolországi Európa-bajnokságon – már nem jogosultak pályára lépni ebben a korosztályban.

A romániai felnőtt válogatott szövetségi kapitánya, a marosvásárhelyi Kacsó Endre irányításával az ifjúságiak az elmúlt napokban Vasluion tartottak edzőtábort, ahol két meccsen mérték össze az erejüket Moldovával, ez volt a bemutatkozásuk a válogatottban.

A romániai csapat előbb 4–2-re, majd 5–3-ra győzött, a gólokból kivették a részüket a székelyföldi játékosok is.

Az FK Székelyudvarhelytől Péter Miklós az első találkozón volt eredményes, míg a Marosvásárhelyi VSK-tól Patrick Chertes mindkét mérkőzésen betalált, utóbbin ráadásul mesterhármast szerzett.

Fotó: FRF

Románia U19-es futsalválogatottja tavasszal debütál az idén szeptember 3. és 10. között a horvátországi Porecben megrendezendő Európa-bajnokság selejtezőjében. Az együttes a 2-es főcsoportban szerepel, ellenfelei Ukrajna és Szerbia mellett az előselejtező B csoportjának győztese, Gibraltár, San Marino vagy Montenegró lesz.

A romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott kerete az edzőtáborban:

Péter Miklós, Boga Bence, Popovics Erik Vince (mindhárman FK Székelyudvarhely), Laurențiu Sabadus, Eduard Varga, Patrick Chertes (mindhárman Marosvásárhelyi VSK), Marian Ionuț Cristian, Denis Munteanu, Cosmin Nemțanu (mindhárman Futsal Ceahlăul Piatra Neamț), Mihai Radu Andrei (Vila Sport F.S.), Dinu Strugariu (Dévai Autobergamo), Denis Bronz (Temesvári CFR), Albert Cireș (Galaci United), Alexandru Pintilie (CN Nicu Gane Fălticeni).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.