Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Néggyel elengedte, nem érte utol ellenfelét – ezüstérmes az FK Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2023. május 23., 18:54 utolsó módosítás: 2023. május 23., 20:06

Az első félidőben nagy hátrányba került, ebből a gödörből nem tudott kimászni az FK Székelyudvarhely. A Galaci United lezárta a futsaldöntőt.

Néggyel elengedte, nem érte utol ellenfelét – ezüstérmes az FK Székelyudvarhely
Galérianézet
Szépen csillog az ezüst, galaci öröm az éremátadásnál Fotó: László Ildikó

Kedden délután a városi sportcsarnokban rendezték a teremlabdarúgó 1. Liga döntőjének harmadik összecsapását. Az alapszakaszgyőztes Galaci United úgy érkezett a második helyezett FK Székelyudvarhely otthonába, hogy a színfalak mögött már ott volt a bajnoki serleg, az aranyérmek, hiszen egy győzelem esetén megvédi címét, ő lesz a 2022–2023-as évad legjobbja. 2–0-ra vezetett a három nyert meccsig tartó küzdelemben.

A hazaiak kezdősora a Farkas – Miklós, Iszlai, Sasse, Bálint volt, mezőnyben a Kanyó, Tankó, Balázsi, Kedei négyes váltotta őket (játszott még: Gălățeanu – Kerestély).

Fotó: László Ildikó

Majdnem telt ház, ezer néző előtt, jó ritmusban indult a találkozó, a legelején Crișan, túloldalt pedig Bálint volt közel, hogy megszerezze a vezetést. Jobbára a vendégek diktálták az iramot, irányítottak. Innen próbált a Jakab Zoltán által felkészített együttes ellentámadásokat kialakítani.

Bálint kihagyott ziccere után a 13. percben Burdujel pontos átadását Dos Santos közelről sarokkal pöccintett a hálóba (0–1). Kedei előtt adódott óriási egyenlítési lehetőség, közelről a kapusba lőtte. Válaszképp egy galaci szabadrúgásból bebombázott labdába Tankó szerencsétlenül ért belé, az pedig a kapuban kötött ki (0–2).

Fotó: László Ildikó

Nagyon gyorsan még kettőt rápakolt a vendégcsapat, mindkettőt távolról lőtték. Mindkettőben alaposan benne volt az udvarhelyi kapus.

A pihenőig összejött az FK szépítése, Tankó húzott el a bal szélen, két védőt is faképnél hagyott, hogy aztán a hálóőr mellett is eltekerje.

Ezzel együtt nem állt jól a trónkövetelő, 4–1-re vezetett ellenlábasa. A szünetben a háttérben nekikezdtek a bajnoki trófea kicsomagolására, a színpad összeszerelésére, a zsűriasztalra helyezték az érmeket.

A második félidő elején Dos Santos mesterhármast jegyzett (1–5). Mezőnyjátékosra cserélte kapusát az FK. A szerencsével hadilábon állt, Bálint és Kanyó próbálkozása a kapufáról kifelé pattant.

Fotó: László Ildikó

Az United okosan pörgette az időt, amikor lehetett ők is kapus nélkül támadtak. Egy ilyen szituációt kihasználva Sassé faragott a hátrányból (2–5).

A 33. percben Kedei végzett el mesterien egy szabadrúgást nyolc méterről, az oldalvonalhoz közel: kilőtte a hosszú felsőt. Csak egy pillanatra villant meg a meccs szorosabbá tétele, Krstic gyorsan lehűtötte a kedélyeket, tízről vette be a kaput (3–6).

A végére kigyűlt az FK csapathibája. Két és fél perccel a vége előtt Iszlai távoli lövése utat talált a lábak között a hálóba (4–6).

Fotó: László Ildikó

A házigazdák mentek előre, volt egy Tonița-bravúr, hogy aztán nyolc másodperccel a végső dudaszó előtt Kanyó egyre csökkentse a hátrányt.

Erre is volt válasza a Duna partiaknak, a dudaszó előtt kapura bombázott próbálkozásuk még beakadt.

7–5 lett a vége a Galaci United-nek, összesítésben 3–0-ra nyerték a futsaldöntőt.

Nem csupán a finálébeli, hanem az egész idénybeli teljesítményük alapján megérdemelten lettek aranyérmesek.

Fotó: László Ildikó

A Futsal Klub Székelyudvarhely nyolc év, 2015 után – a több bronz után – újból a második hellyel vigasztalódhatott.

Egy szépen csillogó ezüsttel zárták az évadot.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 3. meccs:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United 5–7 (1–4).
Összesítésben: 0–3, bajnok lett a Galac.
Gólszerzők: Tankó Levente (20.), Alan Sassé (29.), Kedei Barna (33.), Iszlai Richárd (38.), Kanyó Szilárd (40.), illetve Dos Santos (13., 18., 23.), Tankó Levente, öngól (15.), Octavian Cireș (19.), Stefan Krstic (34.), Daniel Araujo (40.).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.