Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Miklós Tamás: „az új projektnek én is részese akarok lenni”

Zátyi Tibor 2024. május 22., 19:43 utolsó módosítás: 2024. május 22., 20:26

Újabb alapember hosszabbított a Futsal Klub Székelyudvarhellyel, a teremlabdarúgócsapat legrégebbi tagja, a mikóújfalusi Miklós Tamás a nyáron tizedik idényét fogja elkezdeni az együttessel.

Miklós Tamás: „az új projektnek én is részese akarok lenni”
Galérianézet
Miklós Tamás a 2013–14-es szezon elején került Székelyudvarhelyre Fotó: László Ildikó

Javában zajlanak az egyeztetések, háttérmegbeszélések a Futsal Klub Székelyudvarhelynél, a teremlabdarúgó 1. Liga kedden lejárt idényében a negyedik helyen végzett az együttes.

Jövőre mindenképp magasabb pozícióban zárnának, így már hetek óta a következő idényt készítik elő, alakítják a keretet.

Korábban két játékosától is közös megegyezéssel vált meg a klub, Farkas Róbert kapustól és Küsmödi Tamás mezőnyjátékostól. Az első hosszabbítás pedig a csapatkapitányé, Tankó Leventéé volt.

A héten újabb két név került ki a klub közösségi oldalára. Kanyó Szilárd személyes okokra hivatkozva nem hosszabbítja meg lejáró szerződését, így a távozás mellett döntött. „A háromszéki sportoló a Sepsi Futsaltól érkezett 2017-ben, majd egy kézdivásárhelyi kitérő után az utóbbi években ismét a keretünk fontos tagja volt” – írják a távozóról.

Kanyó Szilárd 2017-ben csatlakozott az FK-hoz, most a távozás mellett döntött Fotó: László Ildikó

Két évet hosszabbított viszont a keret legrégebbi tagja, Miklós Tamás, aki a Futsal Klub Székelyudvarhely 2013-as megalakulásakor került a csapathoz.

„Igen, tagja voltam a megalakuló FK Székelyudvarhelynek, majd volt két kisebb kitérőm, egy-egy évet töltöttem Csíkszeredában és Veszprémben, így ha jól számolom, a tizedik szezonomat kezdem el” – fejtette ki a Székely Sport kérdésére a sportoló.

Miklós Tamás nem elégedett a mögöttünk hagyott idényben mutatott teljesítményével. „Olyan volt, mint a csapaté. Úgy vágtunk neki, hogy meglesz a döntő, útközben azonban valami elromlott, nem úgy jött ki a lépés, ahogy terveztük, fontos meccseket buktunk el.

Senkinek sem volt egy kimagasló szezonja a keretből. Sok befolyásoló tényezője volt ennek, reméljük, hogy tanulni tudunk ebből az évből és előre tudunk lépni”

– folytatta a román válogatott teremlabdarúgó.

Miklós Tamás a román válogatott legutóbbi összetartásán, a Georgia elleni páros meccsen Fotó: nakrebi.ge

Arra a kérdésünkre, hogyan zajlottak a tárgyalások, a háromszéki futsalos kiemelte, hogy nem volt szükség sok időre, hiszen a megbeszélést követően nem sokkal nyélbe is ütötték a szerződéshosszabbítást. „Mindig többet és jobbat szeretne az ember. Úgy tűnik, hogy változások lesznek a csapat háza táján, mind a keretben, mind az edzői stábban.

Elég jó tervet vázoltak fel, reméljük, hogy egy jó projekt lesz és ennek szeretnék a részese lenni. Jó lenne végre bajnokságot nyerni Székelyudvarhellyel, ez nagyon régóta hiányzik. Egy aranyéremnek hatalmas értéke lenne”

– vetítette előre személyes céljait Miklós Tamás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.