Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az első fecske az FK Udvarhelynél, hosszabbított az alapember

Zátyi Tibor 2024. május 16., 17:18

Alig ért véget a szezon, már javában dolgoznak a következő idény keretén a Futsal Klub Székelyudvarhelynél. Eddig csak távozókról számoltak be, csütörtökön viszont az egyik alapember hosszabbítását hozták nyilvánosságra.

Az első fecske az FK Udvarhelynél, hosszabbított az alapember
A csíkszeredai játékos a következő két évben is az udvarhelyiek kötelékében marad Fotó: László Ildikó

A teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásában a negyedik helyen végzett az együttes, így öt év után nem szerzett érmet a bajnokságban. A 2024–25-ös idény csapatát már március végén elkezdték kialakítani, hiszen akkor két játékosától is közös megegyezéssel vált meg a klub, Farkas Róbert kapustól és Küsmödi Tamás mezőnyjátékostól.

Május közepén pedig bejelentették, hogy az elmúlt években a csapat meghatározó játékosává, így csapatkapitánnyá előrelépett Tankó Levente meghosszabbította szerződését, új megállapodása két évre szól, így 2026 nyaráig kötelezte el magát – jelentették be a klub közösségi oldalán.

Folyamatosan zajlanak az egyeztetések a szerződésük végén található játékosokkal – tudtuk meg Jakab Zoltántól, az együttes vezetőedzőjével.

„Igyekszünk egyben tartani a keretet, de nagy valószínűséggel lesznek távozók és érkezők is. Most a szerződésük végén található játékosokkal egyeztetünk, jól haladnak a tárgyalások, remélhetőleg a napokban újabb neveket tudunk bejelenteni” – mondta el Jakab a Székely Sport érdeklődésére.

Tankó Levente csapatkapitány tehát hosszabbított, így azon élő szerződéssel rendelkező teremlabdarúgó mellé csatlakozott, mint Hadnagy István, Boga Bence, Péter Miklós, Sandrin Tompea, Kerestély József.

„Háttérben egyeztetünk új játékosokkal is, ám ezek a beszélgetések még nagyon az elején járnak, egyelőre semmi konkrétumról nem tudok beszámolni.

A célunk az, hogy frissítsük fel a keretet, vércserére van szükség ahhoz, hogy ismét a jó útra lépjünk.

A Román Labdarúgó-szövetség teremlabdarúgó szakosztályának közgyűlését július 4-re ütemezték, akkor sok minden kiderül majd az új bajnokságról. A nyári alapozás kezdetét július közepére ütemeztük, hogy legalább hat-hét hetünk legyen a 2024–25-ös bajnokság kezdetéig” – zárta a beszélgetést Jakab.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.