Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Még gólt lőni sem sikerült, hatalmas vereséggel búcsúzik a romániai válogatott

Sebestyén Ervin 2022. szeptember 07., 16:56 utolsó módosítás: 2022. szeptember 07., 17:02

Vereséggel zárta a spanyolországi Európa-bajnokságot a romániai U19-es korosztályú teremlabdarúgó-válogatott, miután a harmadik, horvátok elleni csoportmérkőzésüket is elveszítették, még gólt szerezniük sem sikerült.

Még gólt lőni sem sikerült, hatalmas vereséggel búcsúzik a romániai válogatott
Nagyot játszottak a horvátok, 8–0-ra kapott ki a romániai válogatott Fotó: frf.ro

A romániaiak csapatkapitánya, Kerestély József bizakodó volt a mérkőzést megelőzően, azonban végül nem sikerült győzelemmel zárni a tornát. Csog Csongor, aki az ukránok ellen egyenlített majd lesérült, ezúttal ismét bevethető volt.

A szerda délutáni összecsapás végig a horvátok dominanciájáról szólt. Már a meccs legelején többször veszélyben forgott a romániaiak kapuja, az első gólra hét percet kellett várni. Ezzel viszont beindult a gépezet, a számos székelyföldi játékost felvonultató nemzeti gárda pedig tehetetlen volt, a szünetben pedig 5–0-ra vezetett az ellenfél. 

Fotó: frf.ro

A fordulást követően a horvátok több területet hagytak ellenfelüknek, így akadt néhány lehetőség Románia előtt is. Gólt lőniük viszont nem sikerült, ugyanez nem mondható el ellenlábasukról, akik újabb három alkalommal zörgették meg a hálót.

A végeredmény 8–0 lett, a játék képe alapján megérdemelten győztek a horvátok. Ezzel Románia az A csoport utolsó helyén zárt, három vereséggel, két gólt sikerült lőniük, ezzel szemben 22-őt kaptak.

Teremlabdarúgó U19-es Európa-bajnokság, A csoport, 3. forduló:
Horvátország–Románia 8–0 (5–0).
Gólszerzők: Sušac (7.), Đurković (15.), Čičić (16.), Josipović (18.), Lasić (20.), Dragičević (33.), Zorotović (38., 40.).

Románia: Cârdei – Ilie, Barbocz, Csog, Keresztély. Cserék: Căruntu, Tompea – Miklós, Hegyi, Nagy, Mojzi. Szövetségi kapitány: Robert Lupu.
Horvátország: Vrdoljak – Cigler, Sušac, Govorko, Josipović. Cserék: Vukosav – Borčić, Dragičević, Đurković, Čičić, Lasić, Pest - Mundvajl, Artić, Zorotović. Szövetségi kapitány: Duje Maretić.

Vezette: Telmen Undrakh (norvég), Ruben António Cardoso Santos (portugál).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.