Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Korántsem potyogtak a gólok az FK Udvarhely találkozóján a címvédővel

Józsa Csongor 2024. április 20., 20:04

Sok helyzetet kidolgozott mindkét fél, mégis sokáig 0–1 állt az eredményjelzőn, aztán az utolsó tíz másodpercben kétszer is megzörgették a hálót a futsalcsapatok a teremlabdarúgó élvonal rájátszásának összecsapásán.

Korántsem potyogtak a gólok az FK Udvarhely találkozóján a címvédővel
Hadnagy találata majdnem a dudaszókor jött. Korábbi felvétel Fotó: László Ildikó

Szombaton délután a teremlabdarúgó 1. Liga felsőházi rájátszásának negyedik fordulóban a Futsal Klub Székelyudvarhely a Galaci Unitedet látta vendégül a városi sportcsarnokban.

A címvédő szinte tökéletes alapszakaszt követően a play-off odavágói során vereséget könyvelt el a két nagy riválissal, a Temesvári CFR és a Dévai CSM szemben, így fontos volt számukra a maximális pontszám begyűjtése. Az FK-nak csupán presztízskérdés volt az összecsapás, már nem tud javítani negyedik helyén a tabellán.

A Jakab Zoltán által irányított gárda a Tompea – Kanyó, Tankó, Balázsi és Hadnagy ötössel indított, mezőnyben a második sor az Iszlai, Miklós, Kedei, Péter négyes volt, a mérkőzésen játszott még Boga.

A listavezető irányított a találkozó elején, Cojocaru ziccert vétett, majd távoli bombáját Tompea rúgta ki. A 6. percben aztán a kapus is tehetetlen volt, Dudău kapott remek indítást, magabiztosan értékesítette az ajtó-ablak helyzetet.

Bátran játszottak a székelyföldiek, mentek előre, amikor lehetett, Kanyó, majd Hadnagy lábán volt az egyenlítés, mindkétszer a Duna partiak válogatott hálóőre tisztázott.

Iramos, pörgő volt az első félidő, a megszerzett gólt követően a vendégek arra összpontosítottak, hogy tartsák előnyüket, ellenfelük többször remek helyetekig eljutott, de ezeket nem értékesítette.

Fotó: László Ildikó

A második félidőt is úgy kezdte az FK Székelyudvarhely, hogy szaladt az egál után, Kanyó egészen közel is volt ehhez, a rossz ütemben kimozduló hálóőr miatt üresen maradt a kapu, egy védő még az utolsó pillanatban odaért.

Igazából csak a gólok hiányoztak, mindkét kapu előtt megvoltak a lehetőségek. Mindkét együttes alaposan odatette magát, a 34. percben majdnem egyszerre gyűlt ki mindkettőjüknél a csapathiba.

A végjátékra mezőnyjátékosra cserélte kapusát a házigazda, ez a húzás nem jött be, tíz másodperccel a végső dudaszó előtt egy elveszített labdát követően Cojocaru az üres kapuba passzolt.

A középkezdést követően Hadnagy gyorsan meglőtte a szépítést jelentő találatot, igencsak munkás meccsen nyert az aranyérmes, így továbbra is nyeretlen a rájátszásban a székelyföldi alakulat.

Teremlabdarúgó Szuperliga, felsőházi rájátszás, 4. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Galaci United 1–2 (0–1).
Gólszerzők: Hadnagy István (40.), illetve Vlăduț Dudău (6.), Iulian Cojocaru (40.).

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2023–24-es szezon, felsőházi rájátszás, 4. forduló

2024. 04. 20. 18:00Futsal Klub SzékelyudvarhelyGalaci United1-2
2024. 04. 21. 18:30Dévai CSMTemesvári CFR1-2

Teremlabdarúgó 1. Liga, felsőházi rájátszás

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Galaci United
3
2
0
1
9-6
58
2
Temesvári CFR
3
2
0
1
9-7
49
3
Dévai CSM
2
2
0
0
7-5
45
4
Futsal Klub Székelyudvarhely
4
0
0
4
8-15
34

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.