Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Kezdődik a futsaldöntő – Gherman kiegyensúlyozott fináléra számít

Dobos László 2021. április 18., 09:27

Az alapszakaszgyőztes Csíkszeredai Imperial Wet és a rájátszásban második Galaci United vívja a 2020–2021-es teremlabdarúgó-bajnokság döntőjét. A három nyert mérkőzésig tartó sorozat első két összecsapását vasárnap és hétfőn délután az Erőss Zsolt Arénában rendezik.

Kezdődik a futsaldöntő – Gherman kiegyensúlyozott fináléra számít
A csíkiak visszavágnák a tavalyi igazságtalanságért Fotó: Sorin Pană / Sportul Ilustrat

Egymást követően harmadik alkalommal jutott a román teremlabdarúgó-bajnokság döntőjébe Csíkszereda és Galac képviselője. Két évvel ezelőtt az Imperial Wet 3:1-es összesítéssel hódította el a bajnoki címet, tavaly pedig elmaradt a döntő, a szakszövetség azonban a galaciakat nevezte a futsal Bajnokok Ligája selejtezőjébe.

Három nyert mérkőzésig tart a finálé, melynek első két mérkőzését vasárnap és hétfőn, mindkét nap 16 órától rendezik az Erőss Zsolt Arénában. A sorozat április 24-én és (ha kell) 25-én Galacon folytatódik. Ha szükség, akkor a mindent eldöntő ötödik összecsapásnak újra Csíkszereda lenne a házgazdája, május 1-jén.

Fotó: Veres Nándor

Cosmin Gherman, az Imperal Wet vezetőedzője örül, hogy játszhatnak és a pályán bizonyíthatja be csapata: megérdemelten nyerték az alapszakaszt.

A tavalyi ellopott döntő után bizonyítani szeretnénk. Kiegyensúlyozott fináléra számítok, de bizakodóan várom a meccseket, bízom abban, hogy az elvégzett munka meghozza gyümölcsét.

Sajnos, nem teljes a keretünk, André Sasse lábtörés miatt hosszú dőre kidőlt, Milovac pedig kisebb sérüléssel küszködik. Pénteken végezzük el a kötelező koronavírus-teszteket, remélem minden rendben lesz” – nyilatkozta Gherman.

Négyszer játszott egymás ellen ebben a szezonban az Imperial Wet és a Galaci United. A csíkiak kétszer nyertek, a galaciak egyszer, egy találkozó pedig döntetlennel zárult.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.