Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Kétszer is vezetett az FK Székelyudvarhely, de végül elbukta a döntőt

Sebestyén Ervin 2024. május 12., 17:10

Vereséget szenvedett vasárnap délután a Futsal Klub Székelyudvarhely a Kolozsvári Clujana ellen a teremlabdarúgó U19-es elitliga négyes döntőjének fináléjában, így elmaradt a címvédés és a második helyen zárta a szezont. A Sepsi-SIC a negyedik lett.

Hiába vezetett kétszer, vereséget szenvedett az FK Székelyudvarhely. Korábbi felvétel Fotó: Tuchiluș Alex

Sepsiszentgyörgyön rendezték a teremlabdarúgó U19-es elitliga négyes döntőjét, amelyen a házigazda Sepsi-SIC, az FK Székelyudvarhely, az FC Piatra Neamț és a Kolozsvári Clujana vett részt. Szombaton az elődöntőket játszották, vasárnap a bronzmérkőzést és a finálét.

Az elődöntőben rendkívül magabiztosan győzött a Futsal Klub Székelyudvarhely a Sepsi-SIC ellen, a fináléban a Kolozsvári Clujana volt a Hargita megyei együttes ellenfele.

A mérkőzés, akárcsak szombaton, ezúttal is szenzációsan indult az FK számára, már a második percben megszerezte a vezetést. Egy legurított labdát elképesztő erővel lőtt el Bálint Patrik, a kapus tehetetlenül nézte ahogy bevágódik a jobb felsőbe (1–0).

Fotó: Tuchiluș Alex

Az udvarhelyiek játékosa szinte azonnal duplázhatott volna, ezúttal már verve volt a hálóőr is, azonban éles szögből már nem sikerült eltalálnia a kaput. Még mindig csak hét perc járt le a mérkőzésből, amikor egy magas indításnál Bálint Patrik szerencsétlenül ért bele a labdába, az ő öngóljával egyenlített a kolozsvári gárda (1–1).

Nem sokkal később nagy meglepetésre újra ő villant a túloldalon, két védő között átcselezte magát és ismét eredményes tudott lenni, másodszorra is az FK-nál volt az előny.

Fotó: Tuchiluș Alex

Az egygólos vezetés ellenére nem állt le a Hargita megyei csapat, a Clujana kapusa több bravúrt kellett bemutasson, hogy ne ünnepelhessen újabb találatot a piros mezes együttes. Ahogyan az lenni szokott, a kihagyott helyzetek ezúttal is megbosszulták magukat, egy kavarodás után Bont fordulatból lőtte el a labdát, ami valahogy átjutott a gólvonalon és ismét egyenlő volt az állás (2–2).

Fotó: Tuchiluș Alex

Az első félidő utolsó perceiben mindkét fél előtt adódtak lehetőségek, viszont újabb gól nem született, döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A második játékrészben ott folytatták, ahol abbahagyták: folyamatosan veszélyben forogtak a kapuk, viszont betalálni nem sikerült. Igazi ki-ki meccs volt, amelyen egyik csapat sem kockáztatott túl sokat.

Fotó: Tuchiluș Alex

Hét perccel a vége előtt aztán megtört a jég, egy gyönyörű összjáték után a kolozsvári gárda betalált, és a meccsen először átvette a vezetést (2–3).

Fotó: Tuchiluș Alex

A bekapott gól után az udvarhelyi klub kapus lehozatallal próbálkozott, mindent egy lapra feltéve rohamozott. Meg is lehetett volna az egyenlítés, azonban ziccerben csak a kapufát sikerül eltalálni. Ezt követően ismét eredményes volt a kolozsvári csapat és eldöntötte a találkozót. A végén teljesen összeomlott az udvarhelyi védelem, a végeredmény 6–2 lett a Clujanának, az FK-nak nem jött össze a címvédés, a 2023–2024-es idény bajnoka a kolozsvári együttes lett.

Lemaradt a bronzéremről a Sepsi-SIC

Vasárnap 13 órától küzdött meg egymással a házigazda sepsiszentgyörgyi együttes és az FC Piatra Neamț, a találkozó rendkívül kiélezett volt. Már a második percben betaláltak a zöld-fehérek, Máté távoli lövése talált utat a kapuba. Az első játékrész felénél hatalmas védelmi hibát vétettek a háromszékiek, az eladott labdát pedig gólra váltotta a vendég gárda (1–1). Pár perccel később fordítaniuk is sikerült, a szentgyörgyiek futhattak az eredmény után.

Nagyot küzdött a Sepsi-SIC, de nem jött össze a győzelem Fotó: Tuchiluș Alex

A félidő előtt ismét labdát veszített hátul a Sepsi-SIC, a Piatra Neamț pedig ezúttal sem hibázott, már ketgólos volt az előnye (1–3). Közvetlenül szünet előtt Máté távoli lövése kipattant, amit Király bepofozott közelről, kapaszkodtak a hazaiak.

A második játékrészben hiába lőtt újabb két gólt a háromszéki klub, 6–4-re kikapott, így a negyedik helyen zárta a tornát, míg a Piatra Neamț a harmadik lett.

Teremlabdarúgó U19-es elitliga, négyes döntő, bronzmérkőzés:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–FC Piatra Neamț 4–6 (2–3),
a hazaiak gólszerzői: Máté, Király (2) és Kusztos.

Döntő:
Futsal Klub Székelyudvarhely–Kolozsvári Clujana 2–6 (2–2),
gólszerzők: Bálint Patrik (2., 9.), illetve Bálint Patrik (7., öngól), Mihai Bont (12., 32., 37., 39.), Purea (39.).
•  Fotó: Tuchiluș Alex
Fotó: Tuchiluș Alex
•  Fotó: Tuchiluș Alex
Fotó: Tuchiluș Alex
•  Fotó: Tuchiluș Alex
Fotó: Tuchiluș Alex
•  Fotó: Tuchiluș Alex
Fotó: Tuchiluș Alex
•  Fotó: Tuchiluș Alex
Fotó: Tuchiluș Alex
•  Fotó: Tuchiluș Alex
Fotó: Tuchiluș Alex
•  Fotó: Tuchiluș Alex
Fotó: Tuchiluș Alex
•  Fotó: Tuchiluș Alex
Fotó: Tuchiluș Alex
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.