Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nagyon elverte a szentgyörgyieket, döntőbe jutott az FK Székelyudvarhely

Sebestyén Ervin 2024. május 11., 21:40 utolsó módosítás: 2024. május 11., 21:44

Sepsiszentgyörgyön rendezik az U19-es elit futsalbajnokság négyes döntőjét, amelynek elődöntőjében szombaton a házigazda Sepsi-SIC az FK Székelyudvarhellyel találkozott. A Hargita megyei gárda erődemonstrációt tartott és kiütötte a háromszékieket.

Nagyon elverte a szentgyörgyieket, döntőbe jutott az FK Székelyudvarhely
A csapatkapitány Boga Bence és Popovics Erik is mesterhármast szerzett. Korábbi felvétel Fotó: László Ildikó

Az idei szezonban a két fél háromszor találkozott egymással, kétszer győztek az udvarhelyiek és egyszer a szentgyörgyiek. Ezúttal nagy volt a tét, hiszen a győztes vasárnap finálét játszhat, míg a vesztes már csak a bronzért szállhat harcba.

Kiváló iramban indították az összecsapást, viszont a vendégek nagyon határozottak voltak, magabiztosan állt a védelem és sikerült nyomást gyakorolni a zöld-fehérekre.

Az első hibát a Sepsi-SIC vétette, hátul eladta a labdát, ezt pedig az FK játékosa, Boga Bence könyörtelenül kihasználta és már a második percben előnyhöz juttatta csapatát (0–1).

Szinte azonnal jöhetett volna a háromszéki válasz, azonban egy kontratámadás után nem sikerült befejezni az akciót, maradt változatlan az állás. Nem kellett sokat várni az újabb vendég gólra, Popovics lövése megpattant és becsorgott a hazai kapuba, már kettővel mentek a székelyudvarhelyiek.

A folytatásban a zöld-fehérek mindent megtettek a szépítés érdekében, viszont a befejezések rendre pontatlanok voltak. Egy ilyen akciót követően kiváló ellentámadást indított az FK, Bálint pedig tökéletesen lőtte ki a hosszút (0–3).

Az első játékrész feléhez közeledve a hazaiak kapusa eladta a labdát, majd a középpályánál szándékosan kézzel ért labdába tiszta gólhelyzetben, így a játékvezető azonnal felmutatta a pirosat.

Ezt követően következtek az újabb gólok, szünetben még 0–4 volt az állás, majd a második félidő elején újabb két FK találat született, már 0–6 állt az eredményjelzőn. Negyedórával a vége előtt megérkezett az első hazai találat is, egy gyönyörű összjáték után Asztalos volt eredményes (1–6).

A hátralévő időben többször is betaláltak a vendégek az üres kapuba, illetve még két szépítő találat összejött a Sepsi-SIC számára is, a vége 12–3 lett az FK Székelyudvarhelynek, amely fináléba jutott és megvédheti a címét.

A döntőt 15 órától játsszák a Sepsi Arénában, az ellenfelük a Kolozsvári Clujana lesz, míg a bronzért a háromszékiek az FC Piatra Neamț ellen kell megküzdjenek 13 órától.

Teremlabdarúgó U19-es elitliga, négyes döntő, elődöntő:
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Futsal Klub Székelyudvarhely 3–12 (0–4).
Gólszerzők:
Asztalos 2, Bodor, illetve Boga 3, Popovics 3, Szász 2, Bálint, Boér, László, Jakab.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.