Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Két évig nem volt ellenfele az FK Udvarhelynek, ezúttal utolérték őket

Józsa Csongor 2024. március 04., 14:13

Székelyföldi párharc volt a teremlabdarúgó Román Kupa U19-es korosztályának döntőjében. A Marosvásárhelyi VSK örülhetett a legvégén, a házigazda FK Székelyudvarhelyt verte a fináléban. Mestermérleg, nyilatkozatok.

Két évig nem volt ellenfele az FK Udvarhelynek, ezúttal utolérték őket
Galérianézet
A trónkövetelők gratuláltak az udvarhelyieknek Fotó: László Ildikó

A Marosvásárhelyi VSK 4–0-ra nyert a Székelyudvarhelyen rendezett teremlabdarúgó Román Kupa U19-es korcsoportjának döntőjében. A vasárnapi fináléban a házigazdák ellen diadalmaskodtak, a díjátadás után boldogan nyilatkozott a Székely Sportnak edzőjük, Kacsó Endre, aki egyben a romániai ifiválogatottnak is a szövetségi kapitánya.

„Lámpalázasan kezdtünk, ez volt a legnagyobb problémánk. Mikor megtört a jég, betaláltunk, akkor már jobb volt, magabiztosabbak lettünk. Azért nem vagyok teljes mértékben megelégedve a mutatott játékkal, de egy döntőt meg kell nyerni, a győztes pedig nem kell magyarázza, hogy miként lett meg a trófea.

Jó csapat az udvarhelyi is, valószínűleg ez a két együttes játssza majd a bajnoki döntőt is. Ezen a tornán uraltuk a mérkőzéseket, így összességében megérdemelt a címvédésünk.

A döntőben a kulcs az volt, hogy a szünet előtt két helyzetünket értékesítettük. Olyan keretünk van, akik 3-4 éve együtt van, többen pedig hétről-hétre az 1. Ligában is pályára lépnek. Ez pedig megmutatkozott. Ami pedig boldogsággal tölt el, hogy ezek a srácok mind vásárhelyiek, tehát a jövő egészen szépnek ígérkezik”.

Marosvásárhelyi öröm a dudaszót követően Fotó: László Ildikó

Szövetségi kapitányként úgy véli, mindkét együttesben jó képességű teremlabdarúgók vannak, akikre építeni lehet az U19-es futsalválogatottat.

Helyzetkihasználás, fáradtság

Az FK Székelyudvarhely trénere, Jakab Zoltán belátta, sok lehetőséget szalasztottak el tanítványai, nagyon reméli, hogy ezekből tanulni tudnak: „Ilyen rossz helyzetkihasználással nem lehet döntőt nyerni. Nem volt négygólos a különbség a két gárda között. Maximálisan felnőttünk a feladathoz mind fizikálisan, mind pedig taktikailag. Olyan szituációkat nem értékesítettünk, amiket luxus egy fináléban kihasználatlanul hagyni.

Az is igaz, hogy egy hét leforgása alatt kétszer vertek meg minket a vásárhelyiek. Sok csapat örülne a második helynek, más nem marad, dolgozni kell tovább. Reméljük, hogy a bajnoki döntőbe is odakerülünk, akkor pedig visszavághatunk. A mi csapatunk annyira fiatal, hogy egy kivétellel mindenki játszhat a következő szezonban is. A vásárhelyiek egy idősebb gárda, ami ebben a korosztályban sokat számít.

Jakab Zoltán Fotó: László Ildikó

Remélem, ebből tudunk tanulni, mert lassan törvényszerű, hogy saját magunkat megverjük.

A csapatok fejlődtek, az FK Udvarhelynek az elmúlt két évben nagyon jó volt a kerete, nem is volt ellenfelünk. Most már mi is érezzük, hogy máshol is elkezdtek dolgozni. A mezőny most már kiegyensúlyozottabb, két idényt Udvarhely uralt, mi egy picit gyengültünk, a többiek erősödtek” – vonta le a következtetéseket az udvarhelyiek trénere.

Boga Bence Fotó: László Ildikó

„A helyzetek alapján nyernünk kellett volna. Ennyit nem lehet kihagyni, ezt megbünteti az ellenfél. Ahhoz képest, hogy a szünetben 2–0-ra ők vezettek, amennyi lehetőségünk volt, fordított kellett volna legyen az állás, azaz épp nálunk kellett volna legyen az előny.

Hiányzott a szerencse, de az edzésmunkára is lehet fogni, páran hiányoztak a foglalkozásokról. Ez volt a negyedik mérkőzésem a héten, a fáradtság pedig épp a döntőre jött ki nálam. Jómagam is kevesebbet tudtam letenni a pályára, mint az elvárható volt.

Fel kell dolgoznunk minél előbb ezt a pofont, túl kell lépni. Marad a másik út számunkra, hogy a bajnokságban visszavágunk” – nyilatkozta nyakában az ezüstéremmel az FK Székelyudvarhely csapatkapitánya, Boga Bence.

U19-es teremlabdarúgó Román Kupa 2024, Final 8, Székelyudvarhely

Negyeddöntők:
FK Székelyudvarhely–LPS Suceava 14–1 (7–1),
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–Galaci United 4–1 (1–1),
Marosvásárhelyi VSK–Simándi Sólymok 9–0 (3–0),
Temesvári CFR–Ceahlăul Piatra Neamț 1–7 (0–4).

Elődöntők:
Sepsi-SIC–FK Székelyudvarhely 1–4 (0–2),
Marosvásárhelyi VSK–Ceahlăul Piatra Neamț 9–2 (5–0).

Döntő:
FK Székelyudvarhely–Marosvásárhelyi VSK 0–4 (0–2).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.