Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hol az egyik, hol a másik vezetett a varázslatos futsaldöntőben

Józsa Csongor 2021. április 19., 18:33 utolsó módosítás: 2021. április 19., 18:59

Az idei teremlabdarúgó élvonal legjobb mérkőzését játszotta hétfőn délután a Csíkszeredai Imperial Wet és a Galaci United. A hosszabbításban, az utolsó pillanatban dőlt el, kié lesz a diadal.

Hol az egyik, hol a másik vezetett a varázslatos futsaldöntőben
Galérianézet
Ádáz csata folyt a játéktéren Fotó: Veres Nándor

Hétfőn délután az Erőss Zsolt Arénában rendezték a teremlabdarúgó 1. Liga döntőjének második összecsapását. Egy nappal korábban a Csíkszeredai Imperial Wet 6–3-ra verte a Galaci Unitedet.

Akárcsak az első, a második találkozó eleje is a visszafogott, taktikus játékról szólt, valamivel veszélyesebb volt a házigazda, a pár adódó lehetőség viszont elkerülte a Duna partiak kapuját. Az edző, Cosmin Gherman átrendezte a sorokat, kihasználva, hogy kerete sokkal nagyobb, több egyenlő képességű teremlabdarúgóból tevődik össze.

Nagyon gyorsan, már a 10. percben kigyűlt a galaciak csapathibája. Három minutumra rá nem csak kisbüntetőt kapott, hanem emberelőnybe került a székelyföldi együttes, Crăciun kapta meg a második figyelmeztetését, kiállították. A tízméterest Dos Santos végezte el, védhetetlenül lőtte a bal felsőbe.

Fotó: Veres Nándor

A United képtelen volt az újításra, így az előnyben lévő Imperial Wet okosan védekezett, megtartotta a pihenőig az 1–0-t.

Változtatnia kellett a taktikáján a galaci gárda, már a második játékrész elejétől támadáskor mezőnyjátékosra cserélte kapusát. A húzás bejött, igaz, hogy a 25. percben ellentámadás során egyenlített ki a vendégcsapat (1–1).

Igazán remek napot fogott ki a United kapusa, Dinicuță, sorozatos bravúrokat mutatott be, a döntetlen sokáig megmaradt – a mérkőzés ritmusa is láthatóan visszaesett. Védelmi hiba kellett, hogy újból a csíkiaknál legyen az előny, Dos Santos használta ki, hogy a kapu előterében eladtak egy labdát (2–1). Nem roppant meg az ellenlábas, hosszas támadás végén Ignat küldte rá tízről, Araujo közelről befejelte, 2–2-re módosult az állás, ami megmaradt a dudaszóig.

Fotó: Veres Nándor

A kétszer ötperces hosszabbítást a kapus nélküli játékkal kezdte az Imperial Wet, rá is fázott, Burdujel saját térfeléről emelte az üres kapuba a játékszert. Dos Santos gyorsan egyenlített, a félkörről spiccelt a hálóba, ezzel mesterhámast jegyzett. Még a pihenő előtt fordított az Imperial Wet, Matei beadását Araujo pöccintette saját kapujába (3–4).

Még mindig volt szufla a galaciakban, a ráadás második félidőjében ismét döntetlenre hozták az állást, Crișan hétről vágta a jobb alsóba (4–4). A vendégeknek megvolt a lehetősége, hogy meglegyen a diadal a büntetőrúgások előtt, Küsmödi műesésért sárga lapot kapott, mivel neki ez már a második volt, villant a piros. Az emberelőnyt a United kihasználta: 11 másodperccel a lefújás előtt Crișan duplázott, védő nélkül maradt, a kapu torkából pedig nem hibázta el.

Egyenlített a futsaldöntőben a Galaci United, 1–1 az állás az egyik fél három győzelméig tartó fináléjában. A soron következő két meccset a Duna parti városban rendezik szombaton és vasárnap.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 2. mérkőzés:

Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci United 4–5 (1–0, 1–2, 2–1, 0–2) – hosszabbítás után.
Gólszerzők: Dos Santos (13., 36., 43.), Araujo (44., öngól), illetve Araujo (25., 38.), Burdujel (42.), Crișan (48., 50.).
Kiállítva: Küsmödi (49.), illetve Crăciun (13.). 
Imperial Wet: Farkas – Lașcu, Duque, Miklós, Uhelliton. Játszott még: Küsmödi, Dos Santos, Pânzaru, Matei, Bíró, Iszlai. Vezetőedző: Cosmn Gherman.
United: Dinicuță – Tacot, Burdujel, Crăciun, Araujo. Játszott még: Cireș, Ignat, Cojocaru, Cojoc. Vezetőedző: Florin Ignat.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.