Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A végén jobb volt az Imperial Wet, náluk az előny a futsaldöntőben

Dobos László 2021. április 18., 18:31

Hazai sikerrel zárult a teremlabdarúgó-bajnokság döntőjének első mérkőzése. A Csíkszereda Imperal Wet vasárnap délután a Galaci United ellen diadalmaskodott, így vezet az egyik fél három győzelméig tartó sorozatában.

A végén jobb volt az Imperial Wet, náluk az előny a futsaldöntőben
Galérianézet
A csíkiak a második félidőt minden szempontból uralták Fotó: Pinti Attila

Tapogatózó játékkal kezdődött el vasárnap délután az Erőss Zsolt Arénában a román futsal-bajnokság döntője, az egyik csapat harmadik győzelméig tartó Csíkszereda–Galac párharc. Az első gólig 14 percet kell várni, amikor Dos Santos remek passzát Uhelliton esésből a kapuba lőtte (1–0). A 17. percre a házigazda Imperialnak kigyűlt az öt csapathibája, de a Galac egy perccel később nem kisbüntetőből, hanem Ignat távoli kapáslövésből egyenlített (1–1).

A következő másodpercekben kétszer is kisbüntetőhöz jutottak a vendégek: mindkettőt Araujo végezte el, az elsőt belőtte (1–2), a másodikat azonban védte Farkas Attila, a csíkiak kapusa. Még szünet előtt sikerült a csíkiaknak az egyenlítés, Dos Santos került jó helyzetben a galaci kapu előtt, és ballal a hosszú felső sarokba lőtte a labdát (2–2).

Fotó: Pinti Attila

Góllal kezdte a székelyföldi együttes a második félidőt, az első támadásnál Küsmödi Tamás szép gólt lőtt a hosszúba (3–2).

A második játékrész tartalmi eseményei az utolsó öt percre maradtak.

A 35. percben Lașcu védhetetlen bombagólt lőtt közelről a rövid felsőbe (4–2), de egy perc múlva a galaciak szépítettek, öt a négy ellen Cireș volt eredményes (4–3). Az utolsó három percben hiába tértek át a vészkapus taktikára a vendégek, a hazaiak kétszer is eredményesek voltak: előbb Covaci lőtte ki a hosszú sarkat (5–3), majd Pânzaru lőtt saját térfeléről gólt az üres kapuba (6–3).

Fotó: Pinti Attila

A három nyert nyert mérkőzésig tartó finálé második találkozóját hétfőn délután 4 órától rendezik, szintén a Csíkszeredában.

Teremlabdarúgó 1. Liga, döntő, 1. mérkőzés:

Csíkszeredai Imperial Wet–Galaci United 6–3 (2–2),
gólszerzők: Uhelliton B. Souza (14. perc), Dos Santos (20.), Küsmödi Tamás (21.), Andrian Lașcu (35.), Bogdan Covaci (37.) és Adrian Pânzaru (39.), illetve Florin Ignat (18.), Daniel Araujo (18.) és Octavian Cireș (36.).
Játékvezetők: Liviu Chița (Pitești) és Cezar Georgian Ionescu (Buzău). Tartalék játékvezető: Bálint Attila (Székelyudvarhely).
Megfigyelők: Bogdan Ciolacu és Bogdan Sorescu (mindketten Pitești).
Imperial Wet: Alin Robert Cârdei – Adrian Pânzaru, Cristian Matei, Dos Santos, Uhelliton B. Souza. Cserék: Farkas Attila (kapus), Küsmödi Tamás, Miklós Tamás, Biró Attila, Ti fán Tamás, Andrian Lașcu, Iszlai Richárd, Duque Velasco, Bogdan Covaci. Vezetőedző: Cosmn Gherman.
United: Andrei Dinicuță – Sergiu Tacot, Constantin Burdujel, Andrei Crăciun, Daniel Araujo. Cserék: Ionuț Păduraru (kapus), Metei Boșneagă, Octavian Cireș, Robert Crișan, Florin Ignat, Marius Arhire, Iulian Cojocaru, Robert Cireș, Viorel Cojoc. Vezetőedző: Florin Ignat.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.