Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Hárman a Futsal Klubtól és a Sepsi-SIC edző-játékosa a válogatott keretében

Horváth Bálint Ottó 2023. július 21., 15:19

Két barátságos mérkőzést játszik Marokkóval a romániai felnőtt teremlabdarúgó-válogatott, amely a jövő évi világbajnokság selejtezőjének elitkörére hangol. A keretbe négy székelyföldi játékos kapott behívót.

Hárman a Futsal Klubtól és a Sepsi-SIC edző-játékosa a válogatott keretében
Hadnagy István rendre kimagasló teljesítményt nyújt a romániai válogatottban Fotó: Haáz Vince

A szövetségi kapitány, Kacsó Endre által irányított együttes augusztus 4-én, pénteken tartja gyülekezőjét, majd Marokkóba utazik. Az afrikai ország fővárosában, Rabatban augusztus 7-én és 9-én két felkészülési találkozón lépnek pályára a házigazdák ellen.

A keretben négy székelyföldi játékos található, hárman, Bálint Andor, Hadnagy István és Iszlai Richárd a Futsal Klub Székelyudvarhelyt, míg a válogatottnál segédedzői feladatokat is ellátó Mánya Szabolcs az élvonalba befogadott, újonc Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC-et képviseli.

A romániai válogatott a jövő évi világbajnokság selejtezőjének elitkörös küzdelmeire készül, az A jelű négyesben ellenfelei Kazahsztán, Azerbajdzsán és Hollandia lesznek. Az együttesek oda-visszavágó rendszerben játszanak, az első két fordulót szeptember 11. és 20. között rendezik, ezután október 2. és 11. között következik a harmadik és negyedik játéknap, az utolsó két forduló pedig december 11. és 20. között zajlik.

Az összesen öt csoport győztese egyenes ágon kijut az Üzbegisztánban rendezendő 2024-es világbajnokságra, míg a második helyezettek közül a négy legjobb rájátszásban dönti el, ki lesz az utolsó két válogatott, amely Európát képviseli a tornán.

A romániai teremlabdarúgó-válogatott kerete:

Kapusok: Petrișor Toniță (Galaci United), Theodor Lungu (Temesvári CFR).
Mezőnyjátékosok: Bálint Andor, Hadnagy István, Iszlai Richárd (mindhárman FK Székelyudvarhely), Mánya Szabolcs (Sepsi-SIC), Daniel Araujo, Andrei Crăciun (mindketten Galaci United), Darius Nastai, Sávio Valadares (mindketten Dévai CSM), Mihnea Toader (Temesvári CFR), André Luis Sasse (Portimonense, Portugália), Felipe Oliveira (Napoli Futsal, Olaszország), Paulo Ferreira (Povoa Futsal Clube, Portugália).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.