Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Habár most még kicsit csalódottak, jövőre aranyra váltanák az ezüstöt

Józsa Csongor , Zátyi Tibor 2023. május 24., 14:30 utolsó módosítás: 2023. május 24., 14:38

A Futsal Klub Székelyudvarhely összesítésben 3:0 arányban elveszítette a teremalabdarúgó-bajnokság döntőjét a Galaci Uniteddal szemben. A mérkőzés főszereplőivel beszélgettünk: ég bennük a bizonyítási vágy, jövőre még magasabbra teszik a lécet.

Habár most még kicsit csalódottak, jövőre aranyra váltanák az ezüstöt
Galérianézet
A székelyudvarhelyi csapat nagy részének ez volt az első bajnoki döntője Fotó: László Ildikó

A hosszas sérüléséből nemrég felépült Kanyó Szilárd szerint rossz érzés, hogy a döntőben egy mérkőzést sem tudtak nyerni Galac ellen. „Sajnos fizikailag nem tudtam visszanyerni a korábbi formámat, megérződött a tíz hét kihagyás. Az FK a végjátékban nagyon jó, ez most is látszott, a közönség pedig nagyon sokat segített.

A helyzetkihasználás döntött Galacon és Udvarhelyen is, ők berúgták a lehetőségeiket, mi pedig nem.

Amúgy az egész szezon jó volt, és ezüstéremmel zártunk. A bajnoki rajtnál az volt a cél, hogy jussunk be a döntőbe. Jövőre fényesebb éremre vágyunk” – nyilatkozta Kanyó.

Fotó: László Ildikó

Az FK csapatkapitánya, Tankó Levente korábban már játszott döntőt a teremlabdarúgó-bajnokságban, így már volt tapasztalata az ilyen csatákból. „Szerintem gyengén álltunk bele a fináléba, nagy gallérral léptünk pályára, mivel azt gondoltuk, hogy könnyebb dolgunk lesz Galaccal. Sajnos nem tudtuk felvenni a versenyt velük, nem tudtunk felnőni a döntőhöz. A galaciak fejben élesebbek voltak, a tapasztalatuk megmutatkozott a pályán.

Nálunk a csapat nagy részének ez volt az első bajnoki döntője, ez érződött a meccseken, a fontos pillanatokban kijött a tapasztalatbeli különbség.

Dos Santos és Araujo volt a különbség a két csapat között, akárcsak akkor, amikor Csíkszeredában voltam. Jövőre biztosan jobb lesz, hiszen most már tudjuk, hogyan kell beleállni az ilyen meccsekbe, és az ilyen találkozókat javunkra tudjuk dönteni” – összegzett Tankó.

Fotó: László Ildikó

A csapat egyik gólfelelőse, Bálint Andor csalódottan nyilatkozott a keddi harmadik mérkőzést követően. „A szezon előtt kitűzött célunkat elértük. Megpróbáltuk megnyerni a döntőt, de nem sikerült. Reméljük, jövőre jobb lesz. Az ellenfélnél számos tapasztalt játékos van, mi pedig még fiatalok vagyunk, többünknek az első döntője volt ez. Minden szezonból tanulunk, mi is fejlődünk.

A sikerhez kiemelkedő kapusteljesítmény kell. Ám ehhez mi, a mezőnyjátékosok is kellünk, hiszen stabil védelem nélkül nincs jó kapusteljesítmény, ez volt a döntő meccseinek kulcsa.

Jövőre fenneb akarjuk tenni a lécet, meg akarjuk nyerni a bajnokságot. Ha egyben marad a csapat, és érkezik egy-két tapasztalt játékos, akkor erre biztosan képesek leszünk” – vetítette előre a terveket Bálint.

Első szezonját fejezte be a Futsal Klub Székelyudvarhely színeiben Iszlai Richárd. „Kicsit csalódott vagyok, mert több volt bennünk. Az első két meccsen rengeteg helyzetünk volt, de Petrișor Toniță – akinek ezúttal is szeretnék gratulálni –

élete legjobb formájában védett, nagy szerepet játszott a döntő megnyerésében. Sajnálom, hogy így történt, de jó úton haladunk és harcolunk tovább.

Amúgy jól érzem magam Udvarhelyen, a csapattársak jól befogadtak, örülök, hogy itt lehetek. A szukorlótábor is hihetetlenül jó! Jövőre védekezésben és helyzetkihasználásban akarok fejlődni, a csapattal pedig meg akarom nyerni a döntőt. Jobban oda kell figyeljünk, jobb védekezésre van szükségünk” – összegzett a fiatal teremlabdarúgó.

Fotó: László Ildikó

Farkas Róbert nagyon fáradtan foglalta össze gondolatait. „Jók voltunk, rengeteg munkát befektettünk a döntőbe. A helyzetkihasználás volt a döntő, ami adódott előttük, berúgták, mi meg kihagytunk szinte mindent. Látszott, hogy Galac jóval tapasztaltabb játékosokból áll, sokadik döntőjüket játszották. Dos Santos pedig messze a legjobb játékos a bajnokságban, nagyon erős, szinte védhetetlen lövése van. Ő teljesen más szintet képvisel, ami volt, mindent berúgott. Összességében egy jó szezon után vagyunk, végig jó volt a hangulat a csapatban, nem volt gond a játékosok között.

Ebből csak tanulni fogunk, és jövőre remélem ismét döntőt játszunk és kis szerencsével, több koncentrációval és taktikai fegyelemmel be is húzzuk az aranyérmet”

– mondta az FK kapusa.

Kedei Barna a dobogó legfelső fokára vágyott, de be kellett látnia, hogy idén jobb csapat volt a finálébeli ellenlábas. Az ezüstről meg annyit: „Szebben is csilloghatna. Sportoló vagyok, így a legjobbra vágyom. Előzően adtam interjút, elmondtam, Udvarhellyel szeretnék bajnok lenni. Úgy látszik, az még várattat magára. El kell ismernünk, hogy a Galac egy jobb csapat, megérdemelten nyerték a döntőt, volt egy nagyon jó formában lévő válogatott kapusuk, idegenlégiósaik. A mi hálóőreink még nincsenek azon a szinten, mint náluk.

Nagyot fejlődtünk mi is, remek játékosaink vannak. Meg is fogalmazódott, hogy ha a galaciak is csak magukra lennének, akkor meg tudnánk verni. Mi székelyek vagyunk, egy vérből valók, küzdünk egymásért. Leszünk mi még bajnokok!

Fotó: László Ildikó

Az FK Székelyudvarhely egyik főtámogatója, egyben a szponzori kör vezetője, Godra Zsolt elmondta, az évad elején azt célozták meg, Jakab Zoltán edző azt a projektet rajzolta fel, hogy idén a döntőbe kell jutni, az ehhez való feltételeket igyekeztek biztosítani.

„Ha a három döntőbeli meccset összegeznem kellene, akkor látszott, hogy a tapasztalat leverte a lelkesedést, mindhárom találkozón.

Ennyire futotta, de amire büszkék vagyunk, amiért hosszútávon itt állunk a klub mellett, az az, hogy az ifi szinten elért eredmények kiválóak. Ez ad nekünk motivációt, mert azt mutatja, hogy megmaradunk a jövőben is.

Idén is minden bajnoki meccset megnyertek az U19-es kiírásban a fiúk, a hétvégén aranyérmesek lehetnek, akárcsak tavaly. Rendre érkezik onnan két-három olyan játékos, aki beépül a felnőttek közé” – mondta Godra.

Arra a kérdésre, hogy anyagilag menyire volt stabil az idei évad, illetve a soron következőt mennyire készítették elő, elárulta, az élvonalban az udvarhelyi az egyetlen csapat, amelynek napirenden van mindenféle kötelezettsége. Kezdve a terembértől egészen a játékosok fizetéséig.

„Ez így van tíz éve, alapfeltétel volt, hogy adósságból nem szeretnénk eredményeket elérni. A díjátadó után beszélgettem a United elnökével, aki szintén vállalkozó.

Ő elpanaszolta, hogy az 1,4 millió lejes költségvetésből, amit kapnak a várostól, milyen kevésre futja. Nálunk ez az összeg az egész versenysporté. Hozzátette, otthonról kellett behoznia pénzt, hogy az áprilisi fizetéseket kiadja.

Mi az ezüstéremért járó prémiumot a múlt héten kifizettük. Azt mondtuk a fiúknak, ha arany lesz, akkor nyilván kipótoljuk. Nem vagyok boldog, hogy ezt megspóroltuk...

Fotó: László Ildikó

Abban bízom, hogy ezen nehéz gazdasági konjunktúrában minden támogató, aki a csapat mellett van, az megmarad a következő idényre is. Akkor minimum ezt az eredményt hozni lehet.

Van egy üzenetem azon játékosok felé, akik innen elmentek, most máshol szerepelnek: remélem, tudjuk bővíteni a költségvetésünket, így szívesen látnánk őket újból FK-mezben.

Bizonyítottuk azt, hogy tehetségeket tudunk termelni, bronzból lett ezüst. Ezüstből lehet még arany. Nagyon szép lett volna, hogy mindezt a klub tíz, illetve az udvarhelyi teremlabdarúgás húsz éves szülinapjára tudtuk volna szállítani” – összegzett Godra Zsolt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.