Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Ez a legmagasabb szint, nincs vesztenivalónk – Robert Lupu bizakodón értékelt

Sebestyén Ervin 2022. szeptember 05., 11:28 utolsó módosítás: 2022. szeptember 05., 11:31

A romániai U19-es teremlabdarúgó-válogatott 9–0-s vereséget szenvedett az Európa-bajnokság csoportkörének nyitófordulójában, a házigazda és címvédő Spanyolország ellen. A mérkőzés után a csapat szövetségi kapitánya, Robert Lupu bizakodón nyilatkozott.

Ez a legmagasabb szint, nincs vesztenivalónk – Robert Lupu bizakodón értékelt
Robert Lupu szerint csapata öt percig volt egyenrangú a spanyolokkal Fotó: FRF

„Úgy gondolom jól kezdtük a találkozót, az elején volt öt perc, amikor egyenrangúak voltunk a spanyolokkal. Aztán valami megtört, a fiúk idegesek lettek, kapkodni kezdtek, ez pedig hatással volt az általunk mutatott játékra is” – kezdte meg az értékelést Lupu. Hozzátette, hogy a két válogatott között bőven van különbség.

„A spanyolok nagyon magas minőséget képviselnek, amikor igazán beindul náluk a játék, lehetetlen tartani a lépést velük. Szerintem ellenfelünknek tökéletes napja volt, minden összejött nekik”.

Azonban azzal is tisztában van, hogy szorítja őket az idő, nem lehet az eredményen rágódni, gyorsan le kell vonni a következtetéseket és készülni a következő összecsapásra.

Nincs időnk panaszkodni, jön az ukránok elleni csoportmérkőzés, túl kell lépnünk az eredményen és a legjobb formánkat mutatnunk. Ez a legmagasabb szint, Európa nyolc legjobb csapata között vagyunk. Élveznünk kell ezt a lehetőséget, nincs vesztenivalónk, csupán nyerhetünk ezen a tornán”.

A menetrenddel nem feltétlenül vannak kibékülve a romániai válogatottnál, ugyanis nincs lehetőségük kipihenni magukat.

„Sajnos a menetrend sem kedvez nekünk. Vasárnap 21 órakor játszottunk (helyi idő szerint, szerk. megj.), éjfélkor érkeztünk meg a szállodába, hétfőn délután pedig indulhatunk a terembe, mert ismét meccsünk van” – mutatott rá Robert Lupu.

A válogatott hétfőn romániai idő szerint 17 órától játszik Ukrajna ellen, a találkozót élőben közvetíti a TVR 3.

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.