Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Eltűnik a romániai futsaltérképről az ötszörös bajnokcsapat

Józsa Csongor 2024. június 26., 14:24 utolsó módosítás: 2024. június 26., 18:23

Visszavonulót fújt a klubvezető, kiszáll, nem támogatja tovább az együttest. Az elmúlt évtizedben több néven szerepelt klub ötször hódította el az országos bajnoki címet.

Eltűnik a romániai futsaltérképről az ötszörös bajnokcsapat
Minden idényben a dobogóért harcoltak Fotó: Beliczay László

A Román Labdarúgó-szövetség (FRF) oldalán jelent meg a hír, miszerint Dorin Popa, a Dévai CSM elnöke úgy döntött, nem folytatja tovább klubvezetőként, tizenegy évig volt a Hunyad megyei gárda irányítója, befejezi ezen munkáját.

Ez egyben egyet jelent azzal, hogy a soron következő szezontól nem lesz ott a dévai együttes a teremlabdarúgó 1. Ligában.

Előbb CIP, utána Autobergamo névvel összesen öt alkalommal lett Déva aranyérmes. Előbbiek 2006-ban, 2007-ben és 2009-ben, utóbbiak 2014-ben és 2017-ben lettek aranyérmesek.

Fotó: Beliczay László

Csak az elmúlt évadban szerepeltek a CSM, azaz a VSK logója alatt, bronzéremmel zárták a 2023–2024-es szezont.

Egyelőre nagy a csend

A romániai futsalcsapatok vakációznak. Egyedül az FK Székelyudvarhely tett közzé közösségi oldalán pár játékosmozgást. Legutóbb Bálint Andorral való szerződéshosszabbítást. Ezt megelőzően Balázsi Attila távozásáról adtak írt, ő a magyar élvonalban, a Debrecennél folytatja.

Hozzátették, hamarosan új igazolásokat tesznek közzé.

A többi gárdánál szabadságolnak, meg is tehetik, miután az élvonalba való beiratkozást július végéig kell megejteniük.

Kérdés, hogy a Dévai CSM kiszállásával hány klub küzd meg a soron következő idényben. Tavaly heten voltak, az információk szerint a másodosztály bajnoka, a Gyergyóremetei Kereszthegy, illetve a második helyezett, az FC Piatra Neamț maradna a 2. Ligában.

Meglehet, hogy a futsal élvonal fele székelyföldi lesz, a rajtnál minden bizonnyal ott lesz a Székelyudvarhely, a Marosvásárhely és a Sepsiszentgyörgy együttese.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.