Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elkezdte a felkészülést a Futsal Klub Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2022. július 26., 11:46 utolsó módosítás: 2022. július 26., 13:30

Elkezdte a felkészülést a következő idényre a Futsal Klub Székelyudvarhely. Befejezte pályafutását a teremlabdarúgó-élvonal bronzérmesénél a csapatkapitány. Két olyan játékos érkezett a keretbe, akik először öltik magukra a székelyföldiek mezét.

Elkezdte a felkészülést a Futsal Klub Székelyudvarhely
Galérianézet
Több mint egy hónap van a bajnoki rajtig, napi egy edzéssel hangol az FK Székelyudvarhely Fotó: Erdély Bálint Előd

Hétfőn délelőtt a városi sportcsarnokban gyűlt össze először a 2022–2023-as évadra készülő udvarhelyi futsalcsapat. A keretben voltak új arcok, illetve hiába kerestük, nem találtuk a csapatkapitányt, Szécsi Barnát. A sportoló az utóbbi szezonban többször egészségügyi problémákkal küszködött, és úgy határozott, felhagy a hivatásos karrierrel.

„Elfogadtuk a döntését, egyben felajánlottuk, hogy maradjon a csapat mellett, akár pályaedzőként, akár irányítsa a kispadról az ifi együttesünket. Ő egyelőre nem ezt a pályát látja a magáénak. Sokat köszönhetünk neki, évekig kitartott a klub mellett” – fejtette ki az FK Székelyudvarhely trénere, Jakab Zoltán.

Arról már előzetesen beszámoltunk, hogy két érkező lesz: a marosvásárhelyi születésű, ott nevelkedett, a válogatottban is rendre meghívót kapó Iszlai Richárd és Küsmödi Tamás csatlakozott is a kerethez. Az előző idényben mindketten a Dévai Autobergamónál szerepeltek.

„Még az ificsapatunktól jött fel a nagyokhoz Sandrin Tompea kapus. A tavalyi gárdából marad mindenki, egyedül Szécsivel nem számolhatunk. Úgy tervezzük, hogy 15–16 sportoló alkotja majd a keretünket” – fejtette ki Jakab.

Fotó: Erdély Bálint Előd

Ami a felkészülési időszakot illeti, napi egy edzéssel hangolnak jelenleg, hazai környezetben. Jövő héten felkészülési tornát rendeznek a városi sportcsarnokban, ahova két magyar élvonalbeli klubot, a Debrecent és a Berettyóújfalut, valamint a Dévai Autobergamót várják. A lebonyolítás nem a megszokott lesz, azaz nem játszik mindenki mindenkivel, hanem az erdélyiek a magyarokkal küzdenek meg.

A futsal 1. Ligába a benevezés ezen a héten még tart, az eddigi információk szerint nyolccsapatos lesz az új kiírás (a Dévai West lesz az egyedüli újonc, a Kézdi SE nem indul az élmezőnyben), a tavalyi versenykiírás is megmarad.

A 2022–2023-as szezon augusztus utolsó hétvégéjén a Szuperkupával indul, a trófeáért a Galaci United és a Dévai Autobergamo játszik, a pontvadászat szeptember első hétvégéjén kezdődik.

 

Fotó: Erdély Bálint Előd

Fotó: Erdély Bálint Előd

Fotó: Erdély Bálint Előd

Fotó: Erdély Bálint Előd

Fotó: Erdély Bálint Előd

 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.