Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

El is kezdődött, meg nem is a teremlabdarúgó-bajnokság

Zátyi Tibor 2023. szeptember 28., 10:25

Furcsa ritmusban zajlik a teremlabdarúgó-bajnokság idei idénye: szeptember eleje és október közepe között mindössze egy találkozón volt érdekelt a mezőny. A Futsal Klub Székelyudvarhely vezetőedzőjével, Jakab Zoltánnal értékeltük ki a szezonrajtot.

El is kezdődött, meg nem is a teremlabdarúgó-bajnokság
A rajt könnyűnek tűnt az FK számára, azonban becsúszott egy nem várt vereség Fotó: László Ildikó

Augusztus végén kezdődött a 2023–24-es bajnokság, a második fordulót pedig szeptember elején rendezték. Ezután háromhetes szünet következett a válogatott világbajnoki selejtezői miatt, a harmadik játéknap mérkőzéseit a múlt hétvégén játszották le.

Mivel újabb válogatott mérkőzések következnek – Románia a 2024-es teremlabdarúgó-világbajnokság selejtezőjének A csoportjában október 6-án hazai pályán, 10-én idegenben játszik Hollandiával –,

így ismét megszakad a bajnokság, három hétig nem rendeznek bajnokit.

„Nem értem, hogy tudnak ilyen versenynaptárt összeállítani az UEFÁ-nál, amelyben a bajnokságoknak kell a nemzeti csapat meccseihez igazodjanak.

Kicsit visszás, hogy el is kezdődött a bajnokság, meg nem is. Most három hétig ismét nem lesz bajnokink.

Ebben az időszakban három játékosunk lesz ott a nemzeti együttesnél, nélkülük kell készülnünk a folytatásra. Igaz, Galacnak hat behívott sportolója van, így másnak még rosszabb a helyzete. Három hétig edzünk itthon a válogatottak nélkül, ahogy hazaérnek, két nap múlva indulnunk kell Dévára” – mondta Jakab Zoltán, az FK vezetőedzője.

A sorsolás alapján a rajt könnyűnek tűnt az FK számára, azonban becsúszott egy nem várt vereség, a Dévai West vendégeként 4–1-es vezetésről 5–4-re kapott ki. „Az elején azt gondoltuk, hogy a három sima meccsel hangolódunk rá az erősebb ellenfelekre. Nem így lett, hiszen a Dévai Westtel pontokat veszítettünk, amiket vissza kell szereznünk. A nehéz találkozók most jönnek, ezeken a meccseken dől el, hogy milyen szinten is vagyunk” – elemezte ki a helyzetet a vezetőedző.

Fotó: László Ildikó

A menetrend szerint az FK az október közepén folytatódó bajnokságban a Dévai CSM vendége lesz, majd két hazai mérkőzés következik, a címvédő Galaci United, illetve a pontvadászatot vezető Sepsi-SIC érkezik Székelyudvarhelyre. Sőt, aztán a Temesvári CFR-hez utazik Jakab Zoltán együttese.

A Dévai West otthonában elszenvedett vereségről a szakember kiemelte, hogy „nálunk olyan dolgok jöttek össze,

amik szerintem a fociban egy élet során egyetlen meccsen történnek meg: mindent kihagytunk, fél méterről sem sikerült gólt rúgnunk, ők pedig lelkesen játszva ledolgozták a hátrányukat és legyőztek minket.

De az ilyesmi része a sportnak. A vereséget valamennyire kihevertük, de biztosan hiányozni fog a Déván hagyott három pont” – emelte ki Jakab.

Az U19-es korosztályú bajnokság október közepén kezdődik, a címvédő FK Székelyudvarhely a székelyföldi csoportban található, ellenfelei a Remetei Kereszthegy, a Sepsi-SIC és a Gyergyói Inter lesznek. A kiírás szerint öt csoportban zajlanak a küzdelmek, innen továbbjut az Elit Ligába az öt csoportgyőztes és a legjobb második, míg a további négy második helyezett a fennmaradó két helyért küzd, a többiek az országos bajnokságban fogják folytatni.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC
3
3
0
0
27-8
9
2
Temesvári CFR
3
3
0
0
12-4
9
3
Dévai CSM
3
2
1
0
29-6
7
4
Galaci United
3
2
1
0
26-6
7
5
Futsal Klub Székelyudvarhely
3
2
0
1
31-11
6
6
Mausoleul Mărăşeşti
3
1
0
2
11-12
3
7
Dévai West
3
1
0
2
7-28
3
8
Marosvásárhelyi VSK
3
0
0
3
3-15
0
9
Luceafărul Buzău
3
0
0
3
8-24
0
10
Simándi Sólymok
3
0
0
3
4-44
0

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.