Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Búcsút vett a pótselejtezőtől és lemaradt a vb-ről a romániai futsalválogatott

Horváth Bálint Ottó 2023. december 20., 21:35

Nem sikerült a bravúr, elveszítette a csoportelső Kazahsztán elleni utolsó selejtezőmérkőzését a romániai teremlabdarúgó-válogatott, amely ezzel a vereséggel, és a hollandok győzelme miatt csak a harmadik helyen végzett, így lemaradt a világbajnokságról.

Búcsút vett a pótselejtezőtől és lemaradt a vb-ről a romániai futsalválogatott
Kiválóan kezdődött, csalódással ért véget a vb-selejtezősorozat Románia számára. Korábbi felvétel Fotó: Haáz Vince

Győzelmi kényszerben lépett pályára szerdán este a bukaresti Rapid sportcsarnokában a Kacsó Endre szövetségi kapitány által irányított együttes, de ahhoz, hogy elcsípje a pótselejtezőt érő második helyet, a Hollandia–Azerbajdzsán mérkőzés eredményétől is függött.

Ennek megfelelően bátor játékkal kezdett a keretben négy székelyföldi játékost felvonultató házigazda (amelynél Iszlai Richárd eltiltás miatt nem játszhatott), meg is voltak az ígéretes lehetőségei, de nem sikerült betalálni. A kazahok szöglet után a kapufát találták el, majd a 8. percben megszerezték a vezetést, ehhez kellett Toniță hibája is. Ezután kisebb fölényben játszott a romániai csapat, újabb helyzeteket dolgoztak ki, de a befejezések ezúttal sem voltak pontosak. A túloldalon a vendégek jóval veszélyesebbek voltak a kapura, kellettek a Galaci United hálóőrének védései – aki így jóvá tette a gólnál elkövetett hibáját –, hogy a szünetben ne legyen nagyobb a különbség.

A folytatásban tovább próbálkozott az egyenlítéssel Románia, ez azonban nem sikerült, ráadásul Kazahsztán kettőre növelte az előnyt. Az utolsó tizenkét percre vészkapusos taktikára váltott a hazai szakvezetés, nyomás alá helyezték az ellenfél kapuját, Hadnagy István és Araujo nagy ziccert hagyott ki, gólt azonban a végéig sem tudtak szerezni.

A vereséggel eldőlt, hogy a romániai válogatott a harmadik helyen végzett a csoportban, de győzelem esetén sem léphetett volna feljebb, mivel a hollandok hazai pályán 3–0-ra nyertek Azerbajdzsán ellen. A selejtező elitkörében Románia bebizonyította, hogy képes felvenni a küzdelmet az ütőképes ellenfelekkel is, ám a szövetség a honosított teremlabdarúgókkal kapcsolatos súlyos hibája miatt zöld asztalnál elveszítették a Hollandia elleni páros mérkőzést (ezeken a pályán négy pontot szereztek), és emiatt maradtak le a második helyről, ami pótselejtezőt ért volna…

Teremlabdarúgó-világbajnokság, selejtező, elitkör, A csoport, 6. forduló:

Románia–Kazahsztán 0–2 (0–1).
Gólszerzők: Yesenamanov (8.), Orazov (26.).

Hollandia–Azerbajdzsán 3–0 (2–0).


A csoport végeredménye:
1. Kazahsztán 18 pont,
2. Hollandia 9,
3. Románia 4,
4. Azerbajdzsán 4.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.