Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Borsot törne a nagyok orra alá a Sepsi-SIC a Román Kupa négyes döntőjében

Sebestyén Ervin 2024. február 27., 10:40

Megalapítását követő első évében bejutott a teremlabdarúgó Román Kupa négyes döntőjébe a Sepsi-SIC, amely az Inter Gyergyót győzte le vasárnap. Mánya Szabolcs mesélt a Székely Sportnak a csapat terveiről, illetve az öltözőben uralkodó hangulatról.

Borsot törne a nagyok orra alá a Sepsi-SIC a Román Kupa négyes döntőjében
Továbbra is a legjobb formáját akarja mutatni a kupában a Sepsi-SIC Fotó: Miska Brigitta

A továbbjutásról mindössze egyetlen összecsapás döntött, nem volt lehetőség javítani, ha valaki hibázott, az kiesett. Ezt nagyon jól tudták a háromszéki gárda játékosai is, ez pedig érződött rajtuk a meccs előtt.

„Tisztában voltunk vele, hogy ez egy olyan lehetőség, amit nem hibázhatunk el. Itt nincs visszavágó, nincs második meccs, egyetlen menet alatt le kell gyűrni az ellenfelet. Talán egy kicsit érződött a hangulaton a nyomás a mérkőzés előtti órákban, viszont összességében próbáltunk magabiztosak maradni” – nyilatkozta a Székely Sportnak Mánya Szabolcs, a Sepsi-SIC edző-játékosa.

Elmondása szerint a gyergyói alakulatnak nincs szégyellni valója, nagyon jól teljesítettek és odatették magukat, megnehezítették a sepsiszentgyörgyiek dolgát.

„Szervezetten focizott a hazai csapat, ráadásul rögtön az első pár percben megszerezték a vezetést. A gól után érződött rajtuk, hogy nagyon összeszokott játékosok alkotják a keretet, több begyakorolt figurát próbáltak végrehajtani, amire nagyon kellett figyelnünk, hiszen a 2–0-s hátrány már nagyobb problémát okozott volna.

Szerencsére tudtunk egyenlíteni és fordítani a szünet előtt, ami lélektanilag nagyon sokat jelentett nekünk”

– értékelt Mánya.

Hozzátette, hogy rengeteg helyzet kimaradt, viszont így sem elégedettlenek, elsődleges céljuk a négyes döntőbe való bejutás volt, ezt pedig végre is hajtották. Mindenki nagyon boldog az elért eredménnyel, kiváló a hangulat az öltözőben. A folytatásban abban bíznak, hogy a legjobb formájukat tudják hozni, próbálják a legjobb eredményt elérni.

„Nem tagadjuk, szerencsénk is volt az eddigi sorsolásban, viszont úgy gondolom hatalmas dolog, hogy kiscsapatként már az első évben eljutottunk idáig.

Nem ijedünk meg, tudjuk, hogy a labda kerek és bármi megtörténhet. Megvárjuk, kit kapunk ellenfélnek, viszont az biztos, hogy igyekszünk a legjobb tudásunk szerint játszani és bizonyítani. Nincs visszavágó, egy mérkőzés alatt pedig bármi megtörténhet, optimisták vagyunk”

– zárta gondolatait a háromszéki klub edző-játékosa.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.