Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Az FK Székelyudvarhely megvédheti címét, a Sepsi-SIC borsot törhet az orruk alá

Józsa Csongor 2024. május 10., 14:30

Szombaton és vasárnap a Sepsi Arénában csap össze az ország legjobb négy együttese, hogy eldöntse, ki lesz idén az aranyérmes a teremlabdarúgó ifjúsági bajnokságban.

Az FK Székelyudvarhely megvédheti címét, a Sepsi-SIC borsot törhet az orruk alá
Székelyföldi párosítás lesz a négyes döntő torna elődöntőjében Fotó: László Ildikó

Az utolsó szakaszához, a négyes döntőhöz érkezett a teremlabdarúgó U19-es Elit Liga. A csoportkör, a rájátszás után négy együttes maradt talpon, köztük két székelyföldi gárda: a házigazda Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC, illetve az utóbbi két idény címvédője, a Futsal Klub Székelyudvarhely.

Miután előbbiek megnyerték csoportjukat a play-offban, utóbbiak pedig második lettek a Kolozsvári Clujana mellett, így az elődöntőben farkasszemet néznek, egyikük biztosan finálét játszik.

Ebben az évadban a háromszékiek mindössze két tétmeccsen szenvedtek vereséget, mindkétszer az FK Székelyudvarhely verte meg őket. Előbb az alapszakaszban 8–4-re, majd a Román Kupában március elején 4–1-re maradtak alul. Egyszer viszont sikerült megverniük a címvédőt, a csoportkörben 5–4-re.

Fotó: László Ildikó

„Az utolsó bajnokira az alsóházi rájátszásban azért is vittünk kevesebb felnőttet, hogy inkább a fiatalok kapjanak lehetőséget. Úgy gondolom mindenki kiválóan teljesített, a legjobb tudása szerint.

Ami a döntő tornát illeti, nagyon nehéz mérkőzésre számítunk, viszont házigazdaként határozottan az a célunk, hogy bejussunk a fináléba, viszont amennyiben ez nem sikerül, akkor a harmadik helyet célozzuk meg.

Ilyenkor már nincsenek könnyű ellenfelek, de a fiúk felkészültek és izgatottan várjuk a mérkőzéseket” – nyilatkozta a Székely Sportnak a Sepsi-SIC másodedzője, Mánya Szabolcs.

Az FK Székelyudvarhely trénere, Jakab Zoltán reméli, hogy az ificsapat szereplése valamelyest gyógyír lehet a klub idei teljesítményére, miután a felnőttek lecsúsztak a dobogóról, a negyedik helyen zártak.

„A Román Kupában döntőt játszottunk, az elődöntőben nyernünk kell, hogy ott lehessünk a fináléban. Idén kétszer legyőztünk a Sepsi-SIC-et, igaz mindkétszer hazai környezetben. A mi együttesünkben benne van, hogy megnyerjük ezt a meccset ellenük.

Nem szaladnék előre, de saját bőrünkön megtapasztaltuk, hogy a Kolozsvár erős gárda, még akkor is, ha nem játszanak teremlabdarúgást, hanem jó futballisták alkotják, sokat edznek, erősek technikailag.

Nagy tett lenne, amennyiben zsinórban harmadszor elhódítanánk az ifikkel az országos serleget” – fejtette ki az FK edzője.

A mérkőzéseket a tervek szerint élőben közvetíti a FRF TV.

Teremlabdarúgó U19-es Elit Liga, négyes döntő, Sepsi Aréna

Május 11-én, szombaton:
Kolozsvári Clujana–FC Piatra Neamț (17.00),
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC–FK Székelyudvarhely (19.00).

Május 12-én, vasárnap:
kisdöntő (13.00),
döntő (15.00).
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.