Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

 

Az FK Székelyudvarhely akarata érvényesült a Sepsi-SIC ellen

Józsa Csongor 2023. október 31., 21:04

A szépítés még összejött a sepsiszentgyörgyieknek, a tavalyi ezüstérmes magabiztos, nagyarányú győzelmet aratott a székely futsalderbin.

Fotó: László Ildikó

Kedden este a teremlabdarúgó élvonal alapszakaszának hatodik játéknapjának zárómeccsén az FK Székelyudvarhely a Sepsi-SIC-et látta vendégül. Azaz, a bajnokságot jól indító újonc az ezüstérmes otthonába látogatott. A székely derbire mintegy 800 néző volt kíváncsi.

Az első tíz percben mindkét együttes a biztonságra törekedett, jobbára a házigazdák irányítottak, de igazán nagy gólszerzési lehetőséget nem tudtak kialakítani a jól záró ellenlábassal szemben.

A 11. percben Iszlai tízről lőtte rá, a kapufáról kifelé pattant lökete. Túloldalt pár pillanatra rá Jakab került ziccerbe egy ellentámadást követően, ezt Farkas védte.

Fotó: László Ildikó

Balázsi törte meg a gólcsendet, a 13. percben Kanyó lövését a hálóőr csak kiütni tudta, erre ékezett jó ütemben, csak közelről be kellett pöccintenie az FK-játékosnak.

A 16. percben 2–0-ra növelte előnyét az udvarhelyi együttes, ennek is Kanyó volt az „előkészítője”, miután Dospinescu rossz ütemben jött ki kapujáról, így a félkörön belül szabálytalankodott ellene. A büntetőt magabiztosan értékesítette Bálint.

A szünet előtt 50 másodperccel egy oldalberúgás előtt időt kért Jakab Zoltán, az FK Székelyudvarhely edzője. A megbeszéltek alapján Iszlainak készítették le, aki tizenháromról lőtte rá, a hálóőr takarásban csak az utolsó pillanatban látta a játékszert, amelyik így a bal alsóban pihent meg (3–0).

A játék alapján teljesen megérdemelt volt a hazaiak háromgólos előnye.

A pihenő után az FK ott folytatta, ahol abbahagyta, rögtön megszerezte a negyediket, Iszlai ellentámadásból védhetetlenül lőtte ki a bal felsőt. A cserekapusnak, Korodinak esélye sem volt a hárításra.

Fotó: László Ildikó

A Sepsi-SIC képtelen volt az újításra, a tapasztaltabb, hosszabb cserepaddal rendelkező udvarhelyiek pedig érvényesítették akaratukat.

Ez pedig további találatokban mutatkozott meg. Kanyó duplája között azért a háromszékiek összehozták a szépítést.

A végjátékban a kapus mezőnyjátékosra való becserélésével is megpróbálkozott a vendégcsapat. Nem jött be, Bálint tovább növelte az előnyt.

A találkozón kijött a tudásbeli különbség, ez az eredményjelzőn is megmutatkozott: 8–1-re nyert az FK Székelyudvarhely.

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 6. forduló:

Futsal Klub Székelyudvarhely–Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC 8–1 (3–0).
Gólszerzők: Balázsi Attila (13.), Bálint Andor (16., nagybüntetőből, 35., 37.), Iszlai Richárd (20., 21.), Kanyó Szilárd (25., 30.), illetve Szőcs László (29.).
Kiállítva: Paul Isac (36.).
FK: Farkas – Bálint, Tankó, Iszlai, Hadnagy. 2. sor: Miklós, Balázsi, Kerestély, Kanyó. Játszott még: Tompea – Küsmödi, Péter. Edző: Jakab Zoltán.
Sepsi-SIC: Dospinescu – Mánya, Bende, Jakab, Veress. 2. sor: Demeter, Mathis, Gáll, Szőcs. Játszott még: Korodi – Czintos, Isac, Csog. Edző-játékos Mánya Szabolcs.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2023–24-es szezon, alapszakasz, 6. forduló

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Temesvári CFR
6
6
0
0
39-11
18
2
Galaci United
5
4
1
0
44-14
13
3
Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC
6
4
0
2
39-21
12
4
Dévai CSM
6
3
2
1
36-12
11
5
Futsal Klub Székelyudvarhely
5
3
1
1
42-15
10
6
Mausoleul Mărăşeşti
6
3
0
3
24-28
9
7
Dévai West
6
2
0
4
24-47
6
8
Luceafărul Buzău
6
1
0
5
23-44
3
9
Simándi Sólymok
6
1
0
5
15-75
3
10
Marosvásárhelyi VSK
6
0
0
6
14-33
0

A Futsal Klub Székelyudvarhely vezetősége köszönetét fejezi ki Hargita Megye Tanácsának, hogy pályázat útján 10-10 ezer lejjel támogatták a felnőtt, illetve ifjúsági csapatot. Ezeket az összegeket az együttes sportfelszerelések – főleg cipők – vásárlására, játékvezetői díjak kifizetésére, kiszállásokra, orvosi szolgáltatásokra és terembérlésre fordította.

(X), fizetett tartalom
Az FK Udvarhely állva hagyta a Sepsi-SIC-et •  Fotó: László Ildikó
Az FK Udvarhely állva hagyta a Sepsi-SIC-et Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
•  Fotó: László Ildikó
Fotó: László Ildikó
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS

 
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.