Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Alan Felipe Sasse: kemény munkával elérhetjük céljainkat!

Zátyi Tibor 2023. január 30., 20:13 utolsó módosítás: 2023. január 30., 21:56

Nagyon céltudatos, ám egyben szerény és csendes a Futsal Klub Székelyudvarhely történetének első idegenlégiósa. A brazil Alan Felipe Sasse nem is reménykedhetett szebb bemutatkozásban, mesterhármast szerzett a vasárnapi bajnokin.

Alan Felipe Sasse: kemény munkával elérhetjük céljainkat!
Jól mutatkozott be az új szerzemény Fotó: László Ildikó

A brazil játékos több mint 40 órás utazás után érkezett Székelyudvarhelyre, és nem csak a környezet és az ország volt új számára, hiszen életében először látott élőben havat. A fiatal, 23. születésnapját január elején ünneplő Sasse pénteken lett az FK játékosa, és mindössze két edzést követően vasárnap már tétmeccset játszott az FK-ban, pályára lépésekor vastapsot kapott a közönségtől, mesterhármast szerzett.

Mozgásán azért látszott, hogy még nem vette fel a romániai futsalbajnokságban diktált magas iramot, ám amint megkapta a labdát, nem lehetett tőle elvenni, magabiztosan és okosan passzolt tovább, és amint volt lehetősége, lőtte is a kaput.

Brazília keleti oldalán található kisvárosban, a 13 ezer lelket számláló Massarandubában született. Pályafutását a Blumenau Futsalban kezdte, a 2022-es év végét pedig a Jaraguá csapatában zárta, korábban hosszú szezonokon keresztül itt játszott a négyszer is a világ legjobbjának megválasztott Falcão.

Fotó: László Ildikó

Sasse a Jaraguá együttesével a 22 csapatos brazil élvonal rájátszásának elődöntőjéig menetelt, végül a negyedik helyen végeztek. Az FK friss szerzeménye a Csíkszeredai Imperial Wettel bajnoki címet szerzett André Luis Sasse öccse.

– Hogyan érzed magad Székelyudvarhelyen?

– Nagyon boldog vagyok, mivel ez számomra egy nagy lehetőség, hogy Székelyudvarhelyre igazolhattam. Izgatottan vártam az első meccset. Nagyon tetszik a város, a csapattársak pedig nagyon barátságosan fogadtak, ez pedig nagy önbizalmat adott nekem. A fiúk sokat segítenek a beilleszkedésemben. Amit már érkezésemkor észrevettem, hogy a magyar nyelv nagyon nehéz, még egy szót sem tudtam megtanulni.

– Milyen megérkezni Brazíliából Romániába?

– Az FK az első csapatom Európában. Brazíliában két csapatnál játszottam, és megfordultam az Arab Emirátusokban is, az Al Dhafránál. A brazil bajnokság nagyon kemény, a világ egyik legerősebbje, mivel mindegyik csapatban nagyon jó játékosok vannak.

– Testvéred, André Luis mit mesélt neked a romániai futsalról?

– Sokat beszélgettünk, részletesen elmondta, milyen körülmények vannak az országban, a bajnokság milyen színvonalat képvisel, mennyire erős csapatok vannak. Kiemelte, hogy Romániában a csapatok keményen védekeznek és az edzések is nagyon nehezek. Továbbá elmondta azt is, hogy több klub is hasonló szintet képvisel, mint Galac, Déva, Temesvár és Székelyudvarhely.

– Milyen célokkal érkeztél Székelyudvarhelyre?

– Szerintem meg tudjuk nyerni a bajnokságot, nem lehetetlen. Viszont ehhez nagyon sokat kell dolgoznunk, edzenünk és végig maximálisan kell koncentrálnunk.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.