Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A szövetség nem fogadta el a dokumentumot, Korond megkapta a gyergyói meccs pontjait

Gergely Imre 2023. november 16., 16:20 utolsó módosítás: 2023. november 16., 16:23

Meghozta a döntését a Román Labdarúgó Szövetség illetékes bizottsága, az áramszünet miatt félbeszakadt Inter Gyergyó–Korondi Junior futsalmérkőzés pontjait 0–5-ös megállapított eredménnyel a vendégcsapat kapta meg.

A szövetség nem fogadta el a dokumentumot, Korond megkapta a gyergyói meccs pontjait
Fotó: László Ildikó

A futsal 2. ligában október 27-re kitűzött Gyergyószentmiklósi Inter Gyergyó–Korondi Junior 2017 mérkőzésből 18 percet tudtak lejátszani a felek, amikor áramkiesés következett. Pár perc múlva felgyúltak a fények, és befejezték az első félidőt. Ekkor 6–1 volt az állás az Inter Gyergyó javára.

A második felvonásból azonban csak két percet tudtak focizni, amikor újra sötét lett a gyergyószárhegyi csarnokban, ezzel a találkozó félbeszakadt.

A szabály értelmében, ha a házigazda nem tudja biztosítani a mérkőzés megrendezéséhez a feltételeket, akkor a vendégcsapat kapja meg a pontokat.

Az Inter Gyergyó azonban a meccs újrajátszását szerette volna elérni, arra hivatkozva, hogy az áramkiesés nem a házigazda hibájából keletkezett, és nem is a szárhegyi csarnokban történt meghibásodás. Aznap este ugyanis egész Gyergyószéken gondok voltak az áramellátással.

Amint azonban Balogh András, az Inter elnöke megkeresésünkre válaszolva elmondta, a labdarúgó szövetség nem fogadta el az áramszolgáltató által kiállított dokumentumot, amelyben leírták, hogy valóban az egész környéken akadozott az áramellátás. Így a meccs a hivatalos statisztikába 0–5-ös korondi győzelemként került be.

„Ez a három pont fájó lehet még nekünk, hiszen a célunk az, hogy megszerezzük a második helyet. Reálisan nézve a Gyergyóremetei Kereszthegyet már nem tudjuk megelőzni, de a második helyre minden esélyünk meg is lenne, de ehhez így hoznunk kell az összes pontot a Korond, Kolozsvár és Buzău ellen, és nyernünk kell Piatra Neamț-on is, ami nem lesz könnyű” – nyilatkozta Balogh András.

Teremlabdarúgó 2. Liga, alapszakasz

Sorrend
Csapat
Mérkőzés|ME
Győzelem
Döntetlen
Vereség
Gólkülönbség
Pont
1
Gyergyóremetei Kereszthegy
5
5
0
0
49-9
15
2
Kolozsvári Clujana
5
3
0
2
28-19
9
3
Futsal Ceahlăul Piatra Neamț
5
3
0
2
24-22
9
4
Gyergyószentmiklósi Inter
5
2
0
3
9-14
6
5
Fortius Buzău
5
1
0
4
22-42
3
6
Korondi Junior
5
1
0
4
17-43
3

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.