Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A második félidőre fizikálisan visszaesett az ellenfél, kihasználta ezt az FK Udvarhely

Horváth Bálint Ottó 2023. augusztus 26., 22:21 utolsó módosítás: 2023. augusztus 26., 22:24

Fölényes győzelemmel indította a teremlabdarúgó 1. Liga új szezonját a Futsal Klub Székelyudvarhely, hazai pályán gólzáporos mérkőzésen 13–4-re verte a Luceafărul Buzăut.

A második félidőre fizikálisan visszaesett az ellenfél, kihasználta ezt az FK Udvarhely
Galérianézet
Fotó: László Ildikó

A bajnokság nyitófordulójának szombati játéknapján a Luceafărul jelentősen megnehezítette az udvarhelyiek dolgát különösen az első félidőben. Az FK játékosai 5–0-ra elhúztak, de a vendégek Gabriel Bobe négy góljával visszazárkóztak. A szünet előtt azonban ismét a hazaiak találtak be, így 6–4-es vezetéssel vonultak az öltözőbe.

Fotó: László Ildikó

A fordulás után viszont már teljes mértékben a házigazda akarata érvényesült, amely helyre tett a védekezését, és támadásban továbbra is eredményesnek bizonyult.

Hét találatot szereztek a második játékrészben, de rengeteg helyzetet is kihagytak, a magabiztos győzelmükhöz viszont nem fért kétség.

A székelyudvarhelyi csapathoz a nyáron visszatért Hadnagy István hat alkalommal talált be,

Bálint Andor duplázott, mellettük pedig még öten iratkoztak fel a góllövőlistára. Az FK keretéből minden kapus és mezőnyjátékos lehetőséget kapott a meccs folyamán.

Fotó: László Ildikó

Az első kiszállásán az tavalyi ezüstérmes gárda szeptember 4-én, hétfőn a Dévai West otthonába látogat, majd a bajnokság egyik újoncát, a Simándi Sólymok csapatát fogadja.

Jakab Zoltán, az FK Székelyudvarhely vezetőedzője az összecsapást követően nem volt elégedett a csapat teljesítményével: „Összességében nem vagyok elégedett a játékkal, mert voltak olyan periódusok, amikor nem azt láttam, amit vissza szerettem volna kapni.

Többet vártam a csapattól, de vegyük úgy, hogy ez betudható annak, hogy az első bajnoki mérkőzésünk volt, és ennél mi jobb teljesítményre vagyunk képesek”

– nyilatkozta a szakvezető.

Fotó: László Ildikó

Kiemelte, a szünetben kicsit sikerült felrázni a csapatot, de a helyzetkihasználás katasztrofális volt, legalább húsz gólszerzési lehetőséget hagytak ki, és ez nagy valószínűséggel a jobb csapatok ellen nem fér bele.

„Az ellenfélnek jóval gyengébb a játékosállománya, a második félidőre fizikálisan visszaesett, és teljes mértékben a mi akaratunk érvényesült, már nem két egyforma erőnlétet képviselő csapat volt a pályán.

Ezeket a meccseket nem így kellene eldöntsük, hanem az első pillanattól a kezünkben kell tartsuk a mérkőzést, ellenkező esetben nem lesz helyünk az első helyezettek között”

– mutatott rá Jakab Zoltán.

Hozzátette, két újabb olyan mérkőzés következik számukra a Dévai West és a Simánd ellen, amelyeken készülhetnek a Dévai VSK-val, illetve a Galaci Uniteddal szembeni rangadókra.

Fotó: László Ildikó

Teremlabdarúgó 1. Liga, alapszakasz, 1. forduló:

FK Székelyudvarhely–Luceafărul Buzău 13–4 (6–4).

Gólszerzők: Hadnagy 6, Bálint 2, Iszlai, Küsmödi, Miklós, Tankó, Boga, illetve Bobe.
FK Székelyudvarhely: Gălățeanu, Farkas, Tompea – Tankó, Kedei, Miklós, Kanyó, Küsmödi, Balázsi, Iszlai, Hadnagy, Bálint, Kerestély, Boga, Péter, Popovics. Vezetőedző: Jakab Zoltán.

Az élvonalban újonc Marosvásárhelyi VSK az előző szezonban bronzérmes Temesvári CFR vendégeként mutatkozott be a bajnokságban. A nagyrészt fiatal játékosokkal felálló marosvásárhelyi csapat tisztesen helytállt, meglepetést viszont nem tudott okozni, a házigazdák 3–0-ra nyertek.

Teremlabdarúgó 1. Liga, 2023–24-es szezon, alapszakasz, 1. forduló

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.