Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A futsalklub szerint a polgármester a csapaton vesz elégtételt, mert kitették a fiát

Székely Sport 2023. május 16., 11:20 utolsó módosítás: 2023. május 16., 11:33

A teremlabdarúgó 1. Liga bajnoki döntőjében érdekelt Futsal Klub Székelyudvarhely közleményt adott ki kedden reggel, amelyben a sportpályázatokkal kapcsolatban hozott döntések miatt nemtetszésüket fejezik ki.

A futsalklub szerint a polgármester a csapaton vesz elégtételt, mert kitették a fiát
Kevesebb pénzt ítéltek meg idén a helyi költségvetésből az FK Székelyudvarhelynek Fotó: László Ildikó

A közlemény elején kiemelik, hogy a korábbi évekhez képest átalakult a pályázati szabályzat, hiszen míg ezelőtt egy projekt keretében pályáztak a felnőtt- és U19-es korosztályú csapat nyári felkészítőjére, illetve a bajnokság őszi fordulóin való részvételre, idén az új feltételekhez igazodva ezt három részre kellett szétbontaniuk.

„Benyújtottunk egy pályázatot az U19-es ificsapat június 1. és november 30. közötti tevékenységére, valamint kettőt a felnőttcsapatnak: az egyiket a nyári felkészülési programra, a másikat a 2023–2024-es bajnoki idény őszi mérkőzésein való részvételre. Az elbíráló bizottság, majd a fellebbviteli bizottság is elkaszálta a nyári felkészülési programra benyújtott pályázatunkat” – írják.

Az indoklás szerintük egyszerűen nevetséges,

mivel a bizottságok úgy értékelték, hogy a két felnőttpályázat ugyanazt a tevékenységet fedi, mert ugyanazok a játékosok vesznek részt a nyári felkészülésen is, mint a bajnokság őszi mérkőzésein.

Ezek szerint a tisztelt bizottság úgy gondolta, hogy a nyári felkészülésen a kezdő játékosainkkal, míg a bajnokságban a cserejátékosokkal kellene részt vennünk, vagy fordítva?

– tették fel a költői kérdést.

A felkészülési időszakban más, a versenyszezonban más keretnek kellene szerepelnie? Fotó: Erdély Bálint Előd

A folytatásban kiemelik, hogy az idei keretösszeget a helyi tanács 350 ezer lejjel növelte a tavalyihoz képest, így összesen 1,5 millióért versenghettek a sportklubok.

A közleményben hangsúlyozzák, hogy a FK Székelyudvarhely az egyetlen olyan klub, amelynek csökkent a megítélt támogatása: a tavalyi 345 ezer lejről 320 ezerre, míg minden más pályázónak idén növekedett a megítélt összeg.

„Tény, hogy mind a pályázatokat elbíráló bizottságot, mind pedig a fellebbviteli bizottságot is a polgármester nevezte ki. Mindkét bizottságban többségben voltak a hivatal alkalmazottai.

Bizonyára hivatali munkájukat kiválóan végzik, de az biztos, hogy nem sok közük volt ezidáig az udvarhelyi sportélethez.

Akár ezzel is magyarázható lehetne, hogy ilyen minőségű döntéseket hoztak.

De nem erről van szó”

– hívják fel a figyelmet.

Mi sajnálattal vesszük tudomásul azt, hogy a polgármester a klubunkon vesz elégtételt azért, mert fia, korábbi kerettagunk, nem teljesítette a klub által képviselt etikai normákat.

– zárul a Futsal Klub Székelyudvarhely közleménye.

A székelyudvarhelyi polgármester, Gálfi Árpád fia, Gálfi Artúr az elmúlt idényekben szerepelt az FK keretében. Szeptemberben bűncselekménybe keveredett, amely után a teremlabdarúgó együttes vezetősége szerződést bontott vele. Jelenleg a szintén élvonalbeli Dévai West játékosa.

A székelyudvarhelyi 2023-as éves költségvetéséből finanszírozott, sporttevékenységekre irányuló vissza nem térítendő támogatások jóváhagyásáról szóló határozattervezetet még nem tudta elfogadni a városi önkormányzat. Az elbíráló bizottság által kiadott, támogatási listát követően különböző okok miatt több óvás is történt a múlt hét elején.

A procedúrát felgyorsítandó nyolc önkormányzati képviselő kezdeményezésére rendkívüli tanácsülést hívtak össze. A pénteki ülés személyeskedésektől hangos vitába fulladt. A teqballosok pályázatát óvás miatt a fellebbviteli bizottság nem hagyta jóvá. Gálfi Árpád polgármester pedig megvádolta Benedek Árpád Csaba RMDSZ-es önkormányzati képviselőt, hogy a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK asztaliteniszklub vezetőjét, György Istvánt felhasználva gáncsolta el a világbajnokot adó Székelyudvarhelyi Góbék Teqball Team csapatának pályázatait. A részletekről itt írtunk.

György István pénteken sajtótájékoztatót tartott, amelyen kikérte magának, hogy ő lenne az ellenzék játékszere, tiszta vizet öntött a pohárba, és részletezte, miért is óvott a sportpályázatok kapcsán.

Az ügyben megkerestük az Európa Játékokra készülő Góbék Teqball Team vezetőjét, Ilyés Szabolcsot, aki egyelőre nem kívánt nyilatkozni.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.