Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Világbajnoki aranyat és ezüstöt nyertek a vásárhelyi tekézők

Horváth Bálint Ottó 2023. május 22., 12:03

Kiemelkedő eredményeket ért el a Marosvásárhelyi Városi Sportklub két sportolója, Fazakas Róbert és Kádár Nóra a horvátországi Varasdon megrendezett U18-as korosztályú teke-világbajnokságon.

Világbajnoki aranyat és ezüstöt nyertek a vásárhelyi tekézők
Seres József és Remus Antimirescu szövetségi edzők és az érmes sportolók: Lucas Aldea Caleb, Kádár Nóra és Fazakas Róbert (balról jobbra) Fotó: Facebook/Fazakas Robi

Férfi párosban Fazakas Róbert a Kolozsvári CFR versenyzője, Lucas Aldea Caleb oldalán egészen a döntőig meneteltek: előbb egy magyar, majd egy lengyel, az elődöntőben pedig egy szlovák párost sikerült legyőzniük. Az aranyéremért vívott párharcban a szlovének egyes számú tandemje ellen is jobbnak bizonyult a romániai kettős.

A két erdélyi klub tekézője Románia első világbajnoki aranyérmét szerezte meg férfi párosban a sportág U18-as kategóriájában.

A női sprintversenyben Kádár Nóra is bejutott a fináléba, ahol csak szétlövéssel maradt alul, és meg kellett elégedjen az ezüstéremmel.

A marosvásárhelyi sportolókat az U18-as korosztályú női válogatott edzője, Seres József (Marosvásárhelyi VSK, Elektromaros Romgaz) kísérte el a világbajnokságra.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.