Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Véget ért az Eb a székelyudvarhelyi asztaliteniszező számára, éremmel gazdagodott

Józsa Csongor 2024. május 25., 19:09 utolsó módosítás: 2024. május 25., 21:27

Sokat kivett a háromnapos folyamatos nyomás Toró Dávidból, a bukaresti U13-as asztalitenisz Európa-bajnokság vegyes és egyéni számában is búcsúzott a szombati játéknapon. Nem üres zsebbel tér haza.

Véget ért az Eb a székelyudvarhelyi asztaliteniszező számára, éremmel gazdagodott
Toró Dávid alaposan kivette részét a romániai együttes Eb-bronzéreméből Fotó: ETTU Official

Pénteken este elszalasztotta a döntőbe jutást a romániai válogatott a vegyescsapat küzdelmeiben. Hiába vezetett 2–0-ra a házigazda, a spanyolok fordítani tudtak, így be kellett érje a bronzéremmel

Szombaton egymást érték a meccsek a bukaresti sportcsarnokban, reggel a vegyespárosok és az egyéni kiírás főtáblájának meccseit játszották. Előbbinél a székelyudvarhelyi Toró Dávid társával, az aradi Maya Madarral nem mondhatták szerencsésnek magukat, az egyik favorittal sorsolták össze őket. Az első játszmát még megnyerték, aztán a franciák hozták a következő hármat, így a találkozót is.

Toró Dávid és Maya Madar az egyik favorittal játszottak Fotó: ETTU Official

Egyéniben miután a csoportmeccsek során egy vereséget elkönyvelt Toró, nehezebb ágra került. A görög ellenlábasát még viszonylag könnyen, három szettben búcsúztatta, délután az ukrán ellenfelével szemben nem talált fogást, utóbbi 3–0-ra diadalmaskodott.

Ez azt jelenti, hogy a tehetséges székelyudvarhelyi asztaliteniszező számára véget ért a kontinenstorna, a vasárnapi zárónapon már nem kell párharcot vívjon.

Kissé szomorúan nézett a játéktérre, közben pedig szülei próbálták vigasztalni. Kiemelték, nagy tettet vittek véghez azzal, hogy érmet szereztek, csapatversenyben ugyanis a bronz kerül a nyakukba.

Edzője, György István Fotó: ETTU Official

„Összességében pozitívan tudom értékelni Dávid teljesítményét. A csapatverseny három napos csatározásai sokat kivettek belőle. A jó úton járunk, itt vagyunk az elitben. Na, meg úgy megyünk haza Székelyudvarhelyre, hogy a csapat a harmadik lett.

Ez ebben a mezőnyben óriási eredmény, kevesen mondhatják el magukról, hogy egy korosztályos Eb-n érmet szereztek”

– összegzett György István, Toró Dávid edzője, egyben a romániai válogatott szövetségi kapitánya.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.