Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

A székelyudvarhelyi Eb-érmes és Toró Dávid csapattársai adták a rigmust az elődöntőben

Józsa Csongor 2024. május 24., 21:33

Hiába vezettet 2–0-ra a romániai asztalitenisz-válogatott az U13-as Európa-bajnokság csapatversenyének elődöntőjében a spanyolok ellen, mindent eldöntő találkozót kellett játszania a székelyudvarhelyi sportolónak.

A székelyudvarhelyi Eb-érmes és Toró Dávid csapattársai adták a rigmust az elődöntőben
Egy játszmára volt a döntőtől a romániai válogatott. Ezúttal nem jött a bravúr Toró Dávidnak Fotó: ETTU Official

A pénteki, harmadik nap az U13-as asztalitenisz Európa-bajnokságon az egyéni versenyszámokkal indult. Reggel ez amolyan bemelegítő volt a vegyescsapatok elődöntőjére.

A székelyudvarhelyi Toró Dávid a 7-es csoportba kapott besorolást, egy török, egy svájci és egy portugál ellenfele volt. Utóbbival egészen elképesztő mérkőzést vívott, két játszmát 14–12-re, illetve 15–13-ra veszített el, végül a meccset is 3–1-re. A főtáblára kerülése nem forgott veszélybe, miután a másik két ellenlábasát megverte.

Itt szombaton már az egyenes kieséses rendszerben folytatja.

Késő délutánra már jócskán megtelt a főtábla melletti lelátó, ugyanis a romániai válogatott Spanyolországgal csapott össze a csapatverseny egyik elődöntőjében. A másik ágon német–francia mérkőzés zajlott.

A fővárosba érkeztek Dávid csapattársai, a Székelyudvarhelyi ISK asztaliteniszezői ugyanis a hétvégén a sportiskolások versenyén játszanak. A kis csoportot az a György Szilárd vezette, aki székelyudvarhelyiként tudja milyen korosztályos kontinenstornán érmet nyerni, ő az U15-ös Eb-n 1998-ban aranyérmet vitt haza, szintén a csapatversenyen diadalmaskodott.

Fotó: ETTU Official

Az már biztos volt, hogy Toró Dávid követheti őt, a kérdés az volt, hogy bronzzal, vagy fényesebb éremmel teszi-e. Az elődöntőbeli szereplés ugyanis már biztos dobogót jelent – itt nem játsszák le a kisdöntőt, a vesztesek a harmadik hellyel vígasztalódnak.

Az udvarhelyiek voltak a hangulatfelelősek, torkuk szakadtukból bíztatták a Toró Dávid–Maya Madar duót. Akik remekül asztaliteniszeztek, behúzták az első két játszmát. A spanyoloknak a szépítés jött össze csak a harmadikban, miután Dávid a meccslabdát lecsapta.

Kariss Șerban könnyedén duplázta meg az előnyt, de hiába a 2–0-as állás. Alexandru Pop és Madar Maya is nagy csatában maradt alul, 2–2-re módosult az állás.

A mindent eldöntő párharcra – akárcsak egy nappal korábban a lengyelek ellen – Toró Dávid tért vissza. Az ISK asztaliteniszezői, épp az edzőjük, György Szilárd támogatásával bíztatták őt a lelátóról.

Az egy fejjel alacsonyabb Ladimir Mayorov az elején nem igazán tudta tudta felvenni a székelyudvarhelyi tempóját, két 11–7-es játszmával nyert.

A harmadikban kapaszkodott a hispán, hogy a negyedikben kiegyenlítsen.

A kispadról az edzője, egyben a szövetségi kapitány, György István adta az utolsó utasításokat. Pár pillanatra rá már időt kellett kérnie, miután az első három pont a spanyolé lett. Nem tudta visszahozni a játékba, becsúszott két rossz adogatás is, 11–5-re nyert Mayorov, így szombaton spanyol–német finálét játsszanak.

A romániai gárda nyakába a bronzérem kerül. Persze, ilyen előzményekkel ez keserédes vigasztalódás.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.