Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Uralták az udvarhelyi birkózóversenyt a székelyföldiek

Székely Sport 2022. április 11., 13:40 utolsó módosítás: 2022. április 11., 13:42

A Székelyudvarhelyi ISK és a Marosvásárhelyi ISK közös csapata bajnoki címet szerzett, míg a Marosvásárhelyi BSG Sportklub a legeredményesebb klub lett a múlt hétvégén Székelyudvarhelyen zajlott U15-ös korosztályú országos birkózó bajnokságon.

Uralták az udvarhelyi birkózóversenyt a székelyföldiek
Galérianézet
Fotó: Beliczay László

Az utóbbi évtized legnépesebb versenyét rendezték a városi sportcsarnokban, ahol három fogásnemben (szabadfogás, női, kötöttfogás) az ország minden tájáról több mint 50 csapat képviseletében közel 500 sportoló mérette meg magát.

Az országos bajnokság csapatversenyében kiélezett volt a küzdelem az aranyéremért, amelyet végül az egy héttel korábban a 15-17 éves korosztályban is győztes Székelyudvarhelyi ISK és Marosvásárhelyi ISK közös csapata szerzett meg, megelőzve a Marosvásárhelyi BSG Sportklub és a Kolozsvári Sportklub gárdáit.

A győztes csapat tagjai: Elekes Róbert, Kacsó Bendegúz, Lőrincz Magor, Kelemen Márk, Egyed Gergő, Oláh Gergő, Csíki Zoltán, Man Yanis, Man Gabriel, Sămărghițan Denis, Moldovan Darius, Popescu Vlad, Mihaiu David, Blaga Darius.

Fotó: Beliczay László

A Román Kupa egyéni versenyében a székelyudvarhelyi birkózók közül Lőrincz Magor a 68 kilogrammos súlycsoportban aranyérmet nyert, Kacsó Bendegúz 62 kg-ban és Elekes Róbert 57 kg-ban ezüstérmes lett.

A Marosvásárhelyi ISK versenyzői a következő eredményeket érték el: Man Yanis és Kelemen Márk – 1. hely; Sămărghițan Denis – 2. hely; Man Gabriel és Popescu Vlad – 3. hely; Moldovan Darius – 5. hely.

A Marosvásárhelyi BSG Sportklub egyéni eredményei: Sövér Hanna, David Metea és Ionuț Goran – 1. hely; Andrei Covalschi és Andrei Andrușcă – 2. hely; David Antonio Soare – 3. hely; Fülöp Jenő – 5. hely.

Fotó: Beliczay László

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.