Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Behúzták az újabb aranyérmet: bajnoki címet szerzett az udvarhelyi és vásárhelyi közös birkózócsapat

Horváth Bálint Ottó 2022. április 04., 13:59 utolsó módosítás: 2022. április 04., 14:02

Marosvásárhely adott otthont múlt hétvégén a 15-17 éves korosztályú birkózók országos csapatbajnokságának és kupaküzdelmeinek. A házigazda Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub és a Székelyudvarhelyi ISK közös csapattal indult, újabb bajnoki címet szerzett.

Behúzták az újabb aranyérmet: bajnoki címet szerzett az udvarhelyi és vásárhelyi közös birkózócsapat
Lőrincz Balázs a dobogó legtetején Fotó: Facebook/Székelyudvarhelyi ISK-Birkózás

A három fogásnemben – szabadfogású és kötöttfogású, illetve női birkózás – több mint 300 sportoló küzdött meg a legjobb helyezésekért. Erős mezőny gyűlt össze, hiszen 15-20 birkózó sorakozott fel súlycsoportonként, de előfordult, hogy 26 versenyző szállt harcba az érmekért.

Az elmúlt évekhez hasonlóan a Marosvásárhelyi ISK és a Székelyudvarhelyi ISK idén is közös csapattal indult a versenyen, és kiélezett küzdelemben a szabadfogású nemben újra sikerült megszerezniük az első helyet.

A győztes csapat tagjai: Marton Zsolt, Kisfaludi Bence, Deák Attila, Lőrincz Balázs, Kacsó Bendegúz, Keresztesi Attila, Csipkés Balázs, Gabriel Man, Andrei Negura, Denis Samarghitan, David Man, Emil Talpas, Vlad Popescu, Darius Moldovan.

A két klub birkózói egyéniben is kimagasló eredményeket értek el, hiszen az udvarhelyiek közül a 80 kg-os súlycsoportban Lőrincz Balázs a dobogó legmagasabb fokára állt fel, 110 kg-ban Miklós Zsolt ezüstérmes lett, míg a vásárhelyiek közül Csipkés Balázs és Andrei Negura aranyérmet nyert, Denis Samarghitan a második, David Man és Emil Talpas pedig a harmadik helyen végeztek.

Katona Zsolt, a Székelyudvarhelyi ISK edzője a Székelyhon megkeresésére elmondta, az országban ez volt az egyik legjelentősebb verseny a szezon elején, hangulatos esemény zajlott, nagyon sok jó birkózó került össze és szoros küzdelmek voltak.

Az eredmények magukért beszélnek, sikerült behúzni immár sorozatban a tizenkettedik bajnoki címünket. Több éve sikeresen együttműködünk a marosvásárhelyi klubbal, és a továbbiakban is közösen indulunk a korosztályos bajnokságokon. Mindannyian Székelyföldhöz tartozunk, az edzőkkel közeli viszonyt ápolunk”

– mutatott rá Katona Zsolt.

Ezen a hétvégén Székelyudvarhely lesz a házigazdája a csapatbajnokságnak és a Román Kupának, ami a marosvásárhelyihez hasonló verseny lesz, de eggyel kisebb korosztályban, az U15-ös kategóriában mérkőznek meg a részvevők. A Székelyudvarhelyi ISK edzője közölte, újabb rangos megmérettetés következik, amelyet óriási szervezési munka előz meg, az országból összegyűl 400-500 versenyző, és húsz-harminc csapattal többre számítanak. „Mind csapatban, mind egyéniben szeretnének minél jobb eredményeket elérni, bízunk abban, hogy a gyerekek jól fel vannak készülve és jól fognak teljesíteni” – zárta bizakodva az udvarhelyi szakvezető.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.