Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újra dobogós helyen a Teslovan-Cseh székely ralipáros

Dobos László 2024. május 13., 21:23 utolsó módosítás: 2024. május 13., 22:09

A bajnokság nyitóversenyén, az április végi Hargita Ralin műszaki problémák miatt nem tudott dobogós helyen végezni az Adrian Teslovan-Cseh Vajk Imre kettős, azonban a második etapon, a hétvégi Argeș Ralin minden jóra fordult.

Újra dobogós helyen a Teslovan-Cseh székely ralipáros
Galérianézet
Mesés tájakon haladt át az idei Argeș Rali Fotó: facebook/ Cseh Vajk Imre

A Simone Tempestini-Sergiu Itu (Porsche 997 RGT) kettős győzelmével zárult 2024-es román ralibajnokság második versenye, a hétvégi Argeș Rali, melynek legtöbb gyorsasági szakaszát a Déli-Kárpátokban, a Transzfogarasi úton tartották meg. A nyílt versenyben Tempestiniéket a bolgár Martin Surilov-Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally2) duó követte, harmadik helyen pedig a brassói Andrei Gîrtofan és Doru Vrajă (Skoda Fabia Rally 2) alkotta csapat végzett.

Kellemes meglepetésre 78 induló közül a negyedik helyen a székelyföldi Adrian Teslovan és Cseh Vajk Imre összetételű páros végzett a Ford Fiesta R5-tel. A csíki duó kategóriájukban, az RC2 géposztályban a harmadik helyen zárt.

Székelyföld legeredményesebb raliversenyzői: Adrian Teslovan (balról) és Cseh Vajk Imre (jobbról) Fotó: facebook/ Cseh Vajk Imre

„Nehéz versenynek ígérkezett, népes volt kategóriánkban az indulók száma. Nagy harc volt, de sikerült helytállnunk, sőt, a reményen felüli harmadikok lettünk kategóriánkban.

Egy kicsit az időjárással is küzdenünk kellett, de nem volt vészes. Újdonságnak számított az idei Argeș Ralin, hogy a verseny elején nem az autókban tettük meg az első gyorsasági szakaszig vezető etapot, hanem a szervezők által biztosított autóbuszon”

– mondta el Cseh Vajk Imre a Székely Sportnak.

Fotó: facebook/ Cseh Vajk Imre

Jól szerepelt a szintén székelyföldi Teslovan Alexandra és Csikós Sándor alkotta csapat, amely egy Peugeot 208 R2-vel állt rajthoz. A 17 éves Alexandra Teslovan vezette versenyautó a Peugeot márkakupában és az ifjúságiak között volt érdekelt, és a 208 R2 Kupában a negyedik, az ifjúságiak között pedig az ötödik helyen zárt.

A 2024-es román ralibajnokság a Máramaros Ralival folytatódik május 31-én és június 1-jén.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.