Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újra a dobogó közelében végzett a Teslovan-Cseh székely ralipáros

Dobos László 2024. június 04., 10:58

Nagybánya környékén zajlott az idei román ralibajnokság harmadik versenye, a Máramaros Rali, amelyen újra az élmezőnyben végzett a székelyföldi Adrian Teslovan és Cseh Vajk Imre alkotta kettős.

Újra a dobogó közelében végzett a Teslovan-Cseh székely ralipáros
A székely ralisok jó hírét viszik a régiónknak Fotó: facebook/ Balázs Attila

Összesen 51 induló volt az idei Máramaros Ralin, ahol a a Ford Fiesta R5-tel rajthoz álló csíkszeredai Adrian Teslovan és Cseh Vajk Imre összetételű csapat összetettben ötödik lett, az RC2 géposztályban pedig harmadik.

Cseh Vajk Imre a Székely Sport megkeresésére elmondta, hogy nehéz verseny volt. „Az időjárás megviccelt egy kicsit a gumiválasztáskor, több gyorsasági futamot elmosott egy-egy zuhé, az egyiken száraz úton haladtunk, a másikon vizesen, és ez mindenkit próbára tett. A lényeg azonban az, hogy sikerült szerencsésen befejezni a versenyt, újra a dobogó közelében végeztünk, értékes pontokat szereztünk.

Összességében, a mi szempontunkból jónak ítélem a versenyt”

– nyilatkozta Cseh Vajk Imre.

Adrian Teslovan (balról) és Cseh Vajk Imre Fotó: Cseh Vajk Imre

A 2024-es Máramaros Ralit a kolozsvári Simone Tempestini/Sergiu Itu (Porsche 911 R-GT) kettős nyerte, második helyen a brassói Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Skoda Fabia Rally2) duó végzett, harmadikon pedig a bolgár Martin Surilov/Zdravko Zdravkov (Citroen C3 Rally2). A további sorrend: 4. Bogdan Cuzma/Florin Dorca (Skoda Fabia RS Rally2), 5. Adrian Teslovan/Cseh Vajh Imre (Ford Fiesta R5), 6. Sebastian Scîrlet/Sebastian Itu (Peugeot 208 Rally4).

Az idei román ralibajnokság a Kolozs Ralival folytatódik, június 22-án és 23-án.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.