Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Újabb érmekkel gazdagodtak a székelyföldi karatésok

Csulak Noémi 2022. december 13., 11:19

Az olaszországi Lido di Jesolo adott otthont a Karat1 Youth League ifjúsági versenysorozatának, amelyen a sepsiszentgyörgyi Sport-All hat székelyföldi sportolója is részt vett az MTK színeiben. Közülük az egyik sportoló bronzéremmel tért haza a tornáról.

Újabb érmekkel gazdagodtak a székelyföldi karatésok
Nagyszerűen szerepeltek a háromszékiek Olaszországban, bronzéremmel térnek haza Fotó: Magyar Karate Szakszövetség

A világversenyt december 8–11. között között rendezték Olaszországban, a négy napos világversenyre 58 ország 2566 sportolója nevezett. Az MTK Budapest színeiben 14 sportoló vett részt, köztük hat székelyföldi kiválósággal. Az eseményen a háromszékiek közül

Péter Csiki Csanád érte el a legjobb eredményt, ugyanis bronzéremmel zárta a tornát az U14-es korosztály -45 kg-os kategóriájában.

Fotó: Magyar Karate Szakszövetség

Csanád első mérkőzésén ukrán (10:2), majd görög (2:1) vetélytársat kapott, azonban egyikük legyőzése sem okozott gondot, a háromszéki sportoló ezt követően belga (3:1) ellenfelénél is jobbnak bizonyult. A legjobb négy közé jutásért portugál versenytársával mérhette össze tudását, akit sikerült felülmúlnia (1:0), végül az elődöntőben a szerb ellenfele legyűrte (0:3). A harmadik helyért való küzdelemben a lengyelek versenyzőjét győzte le, ezzel megszerezve a neki járó bronzérmet.

„Egy nagyszerű és mindenképp kiemelkedő szezonzárásnak mondanám ezt az eredményt. Egy ilyen kis városként képesek vagyunk beírni a világ karate társadalmának kiemelt listájára a nevünket, mindenképp jó és elismerő érzés. Egyben visszaigazolás is arra, hogy folytatnunk kell a munkát és nevelni, példaképeket adni az újonnan felnővő ifjúságnak” – nyilatkozta Vass Hunor, a Sport-All karate szakosztályának az edzője.

Fejér Milán, Halmágyi Chanel, Ianculescu Zsófia, Király Károly és Török Panka pedig tisztes helytállással zárta a versenyt.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.