Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székelyföldi sportoló nyerte a magyar erőemelő bajnokságot

Dobos László 2024. április 08., 22:36

Csíkszeredai sportoló győzelmével zárult a magyar férfi nyílt erőemelő bajnokság Budapesten. Nagy Hunor a +120 kg-os súlycsoportban indult, ahol első helyen végzett, guggolásban pedig magyar csúcsot állított fel.

Székelyföldi sportoló nyerte a magyar erőemelő bajnokságot
Galérianézet
Nagy Hunor nyerte a versenyt Fotó: Nagy Hunor gyűjteménye

Az Angyalföldi Láng Sportcsarnokban rendezték meg április 6-7-én a magyar női és férfi Erőemelő Bajnokságot, amelyen a +120 kg-os súlycsoportban a csíkszeredai Nagy Hunor végzett az első helyen. A székelyföldi nehézatléta a guggolásban elért 325 kg-os eredményével magyar csúcsot állított fel, fekvenyomásban 200 kg-ot, felhúzásban pedig 290 kg-ot írtak a neve mellé. Összesítésben 815 kilogrammos teljesítménnyel nyerte el kategóriája magyar bajnoki címét.

Nagy Hunor Fotó: Nagy Hunor gyűjteménye

Nagy Hunor elmondta, hogy 2015-ben visszavonult a testépítésből, aztán a 2000-es évek elején elkezdett erőemelő edzéseket végezni. „ Elkapott egy másik súlyzós sportban a "gépszíj", és elkezdtem erőemelésben versenyezni. Az erőemelés a súlyemeléshez hasonló, de sajnos nem olimpiai sportág. Három versenyszámban kell teljesíteni: guggolás, fekvenyomás és felhúzás, majd a legjobb érvényesen teljesített gyakorlatok eredményét összeadják, és az nyer akinek a legnagyobb az összesítettje. Ez volt a negyedik éve, hogy minden évben elindultam egy erőemelő versenyen. Tavaly már sikerült a magyar bajnokságon a dobogó második fokára felküzdeni magam.

Most, hétvégén, Budapesten a +120 kilós súlycsoportban sikerült első helyet elérni és magyar bajnoki címet nyerni. Ami azért is hatalmas dolog a más sportból, és főleg Erdélyből érkező embertől, mert nagyon sok kategóriának évek óta "legyőzhetetlen" bajnoka van, nagyon nehéz egy magyar bajnoki címet megszerezni, a guggolás magyar rekordját megdönteni”

– nyilatkozata Nagy Hunor.

Magyar erőemelő bajnokság, +120-os súlycsoport:
1. Nagy Hunor (Sirius Lifting SE) 815 kg, 2. Bana Milán (Hajdúszoboszlói Birkózó SE) 780 kg, 3. Bodnár Bálint Csaba (Powerbuilder SE) 737,5 kg, 4. Spolár Bence (Vasdisznó Erőemelő SE) 725 kg, 5. Árvai Péter (Ceglédi Belme Erőemelő SE) 650 kg.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.