Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Székely érmek a cselgáncs országos csapat- és földharcbajnokságról

Dobos László 2023. november 06., 15:19

Csíkszeredában rendezték meg az elmúlt hét végén az U18-as korosztályú cselgáncsozók csapat- és földharcbajnokságát. A székelyföldiek miden medálból szereztek legalább egyet.

Székely érmek a cselgáncs országos csapat- és földharcbajnokságról
Galérianézet
A bronzérmes kézdivásárhelyi dzsúdócsapat. Elől Veres László és Czifra Attila edzők Fotó: Veres László

A csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában lebonyolított háromnapos eseményt a szervező szakszövetség nem verte nagydobra, így a nézők nem gyúródtak a lelátókon.

Csapatversenyben minden várakozást felülmúlva bronzérmes lett a Veres László és Czifra Attila edzők által felkészített Kézivásárhelyi Nagy Mózes ISK együttese – a Simon Tege, Tamás Gábor, Pál Norbert, Barbocz Mátyás, Marthi Áron, Szima Tamás, Aracsi Ákos és Antal Levente összeállításban. A bajnoki címet a Konstanca szerezte meg, ezüstérmes a LPS Focșani lett, a második bronzérmes pedig a CSM Pitești.

Érmes háromszékiek. Balról Veres László edző Fotó: Veres László

A sérülés miatt egyik legjobb sportolójukat, Ladó Ákost nélkülözni kényszerülő Csíkszeredai ISK a 7. helyen végzett. A női csapatversenyt ebben a korosztályban a CSM Focșani nyerte, amely a döntőben a Déva csapatát győzte le. A csíkiak lánycsapata ötödik lett.

Háromszéki döntő földharcban

Az U18-as egyéni földharcbajnokság a lányok és fiúk esetében is négy-négy súlycsoportban zajlott. A fiúk 55 kg-os súlycsoportjában kézdivásárhelyi döntőt rendeztek, amit végül Tamás Gábor nyert meg Simon Tege ellen. A háromszékiektől Barbocz Mátyás (66 kg) harmadik lett.

Az U18-as földharcbajnokságon helyezést elérő csíki dzsúdósok és edzőik Fotó: Dániel Albert

Jól szerepeltek a Csíkszeredai ISK képviselői is. Amint Dániel Albert edzőtől megtudtuk, az U18-asok földharc-bajnokságán Ágoston Eszter (63 kg) és Mihály Hunor (81 kg) bronzérmet szerzett, míg Székely Botond (66 kg), Oláh Petra (44 kg), Csibi Noémi (52 kg) és Imecs Barnadett (+63 kg) egyformán az előkelő 5. helyen végzett.

Tóth ezüstérmes lett az Európa-bajnokságon

Magyarország egyetlen éremmel, Tóth Krisztián (90 kg-os súlycsoport) második helyezésével zárta a franciaországi Montpellier-ben megrendezett olimpiai kvalifikációs cselgáncs Európa-bajnokságot. Pupp Réka (52 kg), Özbas Szofi (63) és Sipőcz Richárd (+100 kg) ötödik lett. A hat tagot számláló romániai küldöttség legjobb eredményét Alex Creţ (90 kg) érte el, aki a 7. helyen végzett.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.