Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sportgálára hangol Székelyudvarhely

Józsa Csongor 2023. február 02., 16:27 utolsó módosítás: 2023. február 03., 09:41

Több év kihagyást követően hagyományteremtő jelleggel újból megszervezik azt a rendezvényt, ahol a város legjobbjainak munkáját ismerik el.

Sportgálára hangol Székelyudvarhely
Fotó: Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatal

Csütörtökön délben sajtótájékoztató keretén belül ismertették, február 25-én Sportgálát rendez a Székelyudvarhely. A főszervező a Polgármesteri Hivatal, az intézmény a Városi Sport Klubot kérte fel, hogy legyen az esemény házigazdája.

„Néhány éve már szorgalmaztam, vegyük kézbe a gálát, ünnepeljünk együtt a sportolóinkkal. Azokkal, akik a városunk hírnevét öregbítik szerteszét országhatárokon belül és kívül. Ez egyfajta visszajelzés a sportolók felé, hogy figyelünk az ő munkájukra.

Székelyudvarhely méreteihez képest nagyon sokszínű, ezt pedig minden bizonnyal látni fogjuk a Sportgálán”

– fejtette ki Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere.

Több kategóriában várják az udvarhelyszékiek javaslatait, amelyeket ezen az űrlapon lehet beküldeni. Ezt egy hete elindította a Székelyudvarhelyi VSK, már több mint 140 sportszerető ki is töltötte, visszaküldte.

„Felkérünk mindenkit, hogy pontosan, részletesen töltse ki az űrlapot. Mivel Udvarhelyen mintegy negyven sportágról beszélünk, melyet hobbi vagy profi szinten űznek, így nincs olyan ember, aki tudná az infókat minden egyes sportolóról, csapatról, azokat az eredményeket, amelyeket 2022-ben elért” – mondta el Mester Zoltán, a VSK igazgatója.

Mindezt február 12. éjfélig tehetjük meg, ezt követően összesítik a beérkező ajánlatokat – mert nem szavazásról van szó, nem az a sportoló, edző, csapat kapja a díjat, akire a legtöbb voks érkezik.

Egy bizottság rakja össze a végső listát, ez sportújságírókból, sportvezetőkből tevődik össze.

A Sportgálát a Polgármesteri Hivatal Szent István termében tartják február 25-én, a legjobbak mellett lesz különdíjazott és életműdíj is, az igazgató meglátása szerint mintegy harminc elismerést osztanak ki.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.