Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sorozatban harmadszor nyernék meg az Eb-t Szőcs Bernadették

Székely Sport , Agerpres , MTI 2021. szeptember 03., 18:01 utolsó módosítás: 2021. szeptember 03., 19:13

Hazai környezetben küzd az újabb kontinensbajnoki címért a román női asztalitenisz-válogatott, szeptember 28. és október 3. között Kolozsváron rendezik a csapat Európa-bajnokságot.

Sorozatban harmadszor nyernék meg az Eb-t Szőcs Bernadették
Szőcs Benadette Kolozsváron is bizonyítani szeretne a román válogatottal Fotó: Facebook/Federația Română de Tenis de Masă

A romániai játékosok közül a legjobban rangsorolt, marosvásárhelyi származású Szőcs Bernadette a csoportok pénteki sorsolásakor úgy nyilatkozott, csapattársaival újra meg akarják védeni Európa-bajnoki címüket.

„Sorozatban harmadszor szeretnénk megnyerni a kontinenstornát. A sorsolás kedvező számunkra, de mindegyik csapatban vannak kiemelkedő játékosok, nem hiába jutottak ki az Európa-bajnokságra. Nem akarunk arra gondolni, hogy egyszer is hibázunk. Valóra vált álom, hogy Romániában játszunk az Eb-n, reméljük, hogy örömet okozunk a szurkolóknak, akik ezáltal büszkélkedhetnek velünk.

Be akarjuk bizonyítani, hogy a legmagasabb szinten van a helyünk. Sosem volt könnyű dolgunk az Eb-n, de mindig összetartó csapatot alkottunk

– közölte Szőcs Bernadette.

Kiemelte, a tokiói olimpia után megérzik a zsúfolt szezont, hiszen az elmúlt két évben nem voltak versenyek, most pedig egymás után következnek a nagy megmérettetések. „Mi azonban nagyon jól felkészültünk erőnlétileg és taktikailag, így készen állunk arra, hogy uraljuk az ázsiaiakkal felálló csapatok elleni mérkőzéseket” – utalva ezzel arra, hogy köztudott, Románia azon kevés csapatok közé tartozik, amelynél nincsenek ázsiai játékosok.

A kolozsvári sportcsarnokban szeptember 28. és október 3. között rendezendő Európa-bajnokságon a Viorel Filimon szövetségi kapitány által irányított román női asztalitenisz-válogatott Olaszországgal és Belgiummal játszik a csoportkörben, míg a férfi együttes, – amelynek a negyeddöntőbe jutás a célja – ellenfelei Szlovénia, Finnország és Luxemburg lesznek.

Mind a női, mind a férfi mezőnyben nyolc csoportot alakítottak ki, csak a csoportgyőztesek jutnak tovább a negyeddöntőbe.

A román női csapat Szőcs Bernadette, Elizabeta Samara és Daniela Dodean Monteiro összeállításban megnyerte az előző két Európa-bajnokságot, 2019-ben Nantes-ban, 2017-ben Luxemburgban diadalmaskodott. A női válogatott összesen öt Európa-bajnoki címmel büszkélkedhet, hiszen korábban még három alkalommal, 1992-ben, 2002-ben és 2005-ben ért fel a csúcsra.

A portugálokkal egy csoportban a magyar női válogatott

A magyar női válogatott a portugálokkal is egy csoportba került a pénteki sorsoláson. A kontinentális szövetség honlapja alapján Bátorfi Zoltán együttese az E jelű hármasban szerepel majd, a trió harmadik tagja Horvátország. 

A két évvel ezelőtti csapat Eb-n úgy szereztek bronzérmet Póta Georgináék, hogy az elődöntőben 3–1-re kikaptak a honosított kínai játékosokkal felálló portugáloktól, akik aztán a döntőben alulmaradtak a románokkal szemben. Tavaly januárban aztán sikerült visszavágni, a gondomari olimpiai selejtező kvótáról döntő csoportdöntőjében 3–1-re a magyarok nyertek, így ők indulhattak idén nyáron Tokióban.

A magyar férfi válogatott – amely a múlt hétvégén, a belgrádi selejtezőben harcolta ki a részvételi jogot – egy négyes csoportba került a horvátok, a csehek és az olaszok társaságában.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.