Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Sífutóversenyt rendezett a Magyar Sí-szövetség Predealon

Dobos László 2024. január 26., 10:14 utolsó módosítás: 2024. március 13., 11:57

Kiváló kapcsolatot ápol a román és a magyar síszövetség. Ennek köszönhetően a magyar szervezet nemzetközi sífutóversenyt rendezett Brassó megyében, amelyen a hazai és a magyarországi sízők mellett macedóniai sportolók is rajthoz álltak.

Sífutóversenyt rendezett a Magyar Sí-szövetség Predealon
Csíki lányok a rajtnál: Tamás Boróka (23-assal) és Becze Eszter (24) Fotó: Csíkszeredai ISK

Márton Simon érdemes edzőtől, a csíkszeredai sportolókat elkísérő szakembertől megtudtuk, hogy három nemzetközi verseny helyszíne ezekben a napokban Predeal: a Rozsnyó-völgyi pályán zajlanak a FIS (Nemzetközi Sí-szövetség) égisze alatt rendezendő vetélkedők.

„Az elsőt csütörtökön rendezték, a Hungarian FIS Cross-Country Cup elnevezésű viadalon a lányok és a fiúk is 10 km-et futottak, korcsolya, azaz szabad stílusban. A csíki sportolók közül Becze Eszter teljesített a legjobban, de a többi, nála fiatalabb székelyföldi lányok eredménye is elismerést érdemel, de dicséret illeti a gyergyói Páll Gábort is. Szombaton és vasárnap a román szövetség rendez hasonló FIS-versenyt Predealon, ahol kiváló hóviszonyok vannak” – mondta el Márton Simon a Székely Sportnak.

Kurkó Janka Dóra a rajt után Fotó: Csíkszeredai ISK

Az eredmények:

Lányok, 10 km: 1. Ana Szvetanovszka (Macedónia), 2. Becze Eszter (Csíkszeredai ISK), 3. Georgiana Ilk (CSȘ Vatra Dornei), … 5. Bere Johanna Zója (Magyarország), … 7. Tamás Boróka, 8. Kurkó Janka Dóra (mindketten Csíkszeredai ISK).

A dobogó második fokán (balról a második) Becze Eszter Fotó: Csíkszeredai ISK

Fiúk, 10 km:1. Stavre Jada (Mecedónia), 2. Leonard Rășină, 3. Adelin Duicu (mindketten román válogatott), … 5. Büki Ádám, 6. Kónya Ádám (mindketten Magyarország), … 8. Páll Gábor (Gyergyószentmiklósi ISK).

A csíkszeredai sportolókat Márton Simon tanár-edző és Czont Attila fizioterapeuta kísérte el Predealra.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.