Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Pontosítást tett közzé a székelyudvarhelyi városháza a sporttámogatások kapcsán

Székely Sport 2023. május 16., 18:35 utolsó módosítás: 2023. május 16., 18:56

Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala közösségi oldalán kedden délután megjelent közleményben a városháza munkatársai pontosítást tettek közzé az idei sportpályázatokkal kapcsolatban.

Pontosítást tett közzé a székelyudvarhelyi városháza a sporttámogatások kapcsán
Ide-oda pattog a labda. Illusztráció Fotó: Erdély Bálint Előd

A közlemény elején leszögezik, hogy egy pályázó a mindenkor kiírásra került keretösszeg legtöbb 1/3-át kaphatja meg, mivel idén másfél millió lej volt előirányozva szétosztásra, így egy pályázó maximum 495 ezer lejre tehetett volna le pályázatot.

A folytatásban kiemelik, hogy idén már törvényi előírás volt, hogy a kiosztandó keret legalább harminc százalékát, azaz 450 ezer lejt ifjúsági sportolók támogatására kell fordítani. „Ezen két alapelv betartásáért a kiírásban – versenysport kategóriában – pályázatonként 200 ezer lejes felső határt fogadott el februári ülésén az önkormányzat. Így, a versenysport kategóriában egy sportegyesület két pályázatot tehetett volna le, egyet felnőtt és egyet az utánpótlás támogatására, egyenként maximum 200 ezer lej értékben.

Ennek ellenére az Asztalitenisz Klub 600 ezer lejre, az FK Székelyudvarhely pedig 473 550 lejre pályázott”

– áll a közleményben.

A Futsal Klub Székelyudvarhely két pályázatára a kért teljes összeget, vagyis 200 000 + 125 000 lejt, míg a Székelyudvarhelyi ISK-SZAK 170 000 + 50 000 lej támogatást kapott.

A harmadik pályázatukat – a teremlabdarúgóknál a nyári felkészülésre, míg az asztaliteniszeseknél az Európa Kupában való részvételre – azért tartotta nem támogathatónak az elbíráló bizottság, mivel mindkettő a felnőttcsapatra, illetve azonos időszakra szólt.

A hivatal közleménye válasz lehet a kedden délelőtt a Futsal Klub Székelyudvarhely Facebook-oldalán megjelent bejegyzésre, amelyben a teremlabdarúgó klub vezetősége azt állítja, hogy a polgármester a klubon vesz elégtételt azért, mert fia, a csapat korábbi kerettagja, nem teljesítette az FK által képviselt etikai normákat.

Az üggyel kapcsolatban megkérdeztük, mit gondol Gálfi Árpád polgármester. Azt a választ kaptuk, hogy még nem érkezett el az idő, hogy erre érdemben válaszoljon.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.