Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Elutazott az olaszországi vb-re a többségében székelyföldiek alkotta romániai hódeszka-válogatott

Dobos László 2023. március 29., 17:30 utolsó módosítás: 2023. március 29., 17:34

Hétvégén rendezik meg az olaszországi Passo San Pellegrino-ban az ifjúsági hódeszka (snowboard) világbajnokságot, amelyen székelyföldi sportolók is részt vesznek, Kinda Géza edző vezetésével.

Elutazott az olaszországi vb-re a többségében székelyföldiek alkotta romániai hódeszka-válogatott
Galérianézet
Mandel Kata még csak 16 éves, de rajthoz áll az U21-esek számára kiírt ifjúsági világbajnokságon Fotó: Mandel Zoltán

Elutazott Olaszországba a romániai ifjúsági hódeszka (snowboard) válogatott, amely március utolsó napjaiban részt vesz az olasz Dolomitokban található San Pellegrino-hágó (olaszul: Passo San Pellegrino) közelében zajló sportági vébén. A csapat összetétele: Mandel Kata és Bartalis Henrietta, illetve Ștefan Lazăr és Horvát Tamás. Edző: Kinda Géza.

Mandel Kata és edzője, Kinda Géza. A felvétel a januári Téli Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) készült, ahol Kata 4. helyen végzett Fotó: Mandel Zoltán

Az Olaszországba való elutazást a Madarasi Hargitán megrendezett snowboard és sí fesztivál (Battle On Snow) előzte meg. A verseny egyben országos bajnokság is volt. Az elmúlt években nagyon nehezen tudtuk kinyomozni a snowboard- bajnokság eredményeit, idén azonban közleményt adtak ki a szervezők a Madarasi Hargitán 11. alkalommal megtartott eseményről, amelyet a rossz idő ellenére is sikeresen lebonyolítottak. A szervezők a lehető legtöbbet hozták ki a körülményekből, a pálya minősége kiváló volt, tökéletes ugrókkal.

A slopestyle versenyen több mint 60 versenyző állt rajthoz a Madarasi Hargitán Fotó: Forrás: Kopacz Bea Zsuzsanna

A szombati slopestyle versenyen több mint 60 versenyző állt rajthoz. Voltak résztvevők Aradról, Kolozsvárról, Kalotaszentkirályról, Nagyszebenből, Brassóból, Marosvásárhelyről, Prahova megyéből, Bukarestből és természetesen Csíkszeredából, illetve Székelyudvarhelyről is.

Vasárnap immár 4. alkalommal szervezték meg a snowboard és síkrossz versenyt, ahol összesen több mint 100 sportoló mérte össze tudását. A Csíkszeredai RideMore Sportklub versenyzői közül első helyezést ért el az ifjúsági kategóriában Mandel Kata, a Pro kategóriában pedig Bartalis Henrietta állt a dobogó legfelső fokára. A fiúknál a fiatalok kategóriájában első helyezést ért el Ștefan Lazăr, a Pro kategóriában Horvát Tamás vitte el az első helyet, megelőzve edzőjét, Reisz Zoltánt, aki a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

Fotó: Forrás: Kopacz Bea Zsuzsanna

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.