Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nevednicsij nyerte a csíkszeredai nemzetközi sakkversenyt

Dobos László 2023. augusztus 28., 12:59

Valdiszlav Nevednicsij végzett az élen az idei Caissa Nemzetközi Sakkfesztiválon. A B csoportban a marosvásárhelyi Donici-Maier Dávid végzett az élen, a Balogh János Emlékversenyen pedig a galaci Ciprian Cernencu győzött.

Nevednicsij nyerte a csíkszeredai nemzetközi sakkversenyt
Galérianézet
A győztes Vladiszlav Nevednicsij Fotó: Biró Zoltán

A 26. alkalommal Csíkszeredában megrendezett Caissa Nemzetközi Sakkfesztivál főcsoportjában a Moldova Köztársaságban született, de hosszú ideje román színekben versenyző Vladiszlav Nevednicsij (Arnia Chessit Chitila) nagymester diadalmaskodott 7,5 ponttal (a 9 lehetségesből). A korábbi román válogatott tagja és az 1999-es Caissa verseny győztese csak három döntetlent engedélyezett, és 5 Élő-ponttal gazdagodott.

Nevednicsijt az egyaránt 6–6 pontot összesítő Marius Manolache (Temesvári Studențesc SK) és George Gabriel Grigore (Nagybániai CS) nagymesterek, valamint Mihnea-George Coman (Bukaresti ASE) mesterjelölt követte.

„Annak ellenére, hogy Székelyudvarhelyről naponta ingázott, Nagy-Elek Tamás (Székelyudvarhelyi ISK) 5 ponttal a holtversenyes 8–13. helyen végzett, és 15 Élő-ponttal gazdagodott” – mondta el Biró Sándor főszervező.

A főszervező Biró Sándor Fotó: Biró Zoltán

A B csoportban a Marosvásárhelyi ISK 15 éves tehetsége, Donici-Maier Dávid csak fél pontot engedélyezett riválisainak, és 8,5 ponttal végzett az élen – a 6,5 pontos Eduard Panaite (CS Logic Delta Tulcea) és Lucian Tătar (Marosvásárhelyi ISK) előtt. Utolsó fordulóbeli győzelmével a borszéki Costel Vodă a holtversenyes 4–6. helyen végzett és különdíjas lett.

Fotó: Biró Zoltán

A jubileumi, 10. Balogh János emlékversenyen a 11 éves George Ciprian Cernencu (Galaci CSM) teljes pontelőnnyel, 8,5 ponttal végzett az élen, ő nyerte az U12 korosztály aranyérmét. Klubtársa, Rareș Ștefan Pasat a 8 éven aluliaknál diadalmaskodott, míg a marosvásárhelyi Răzvan Nicolae Popa az U10 korosztály legjobbja lett. A megmérettetés legjobb Hargita megyei sportolója Nagy-Elek Panna, a Székelyudvarhelyi ISK sakkozója lett 5 ponttal – ő a 7. helyen zárt, de az U12-es lányok között a legjobbnak bizonyult.

Biró Sándor (középen) és a legkisebb korosztályok díjazottai Fotó: Biró Zoltán

A hagyományos csíkszeredai nemzetközi sakkfesztivált a Biró Sándor vezette Caissa Sakk Klub rendezte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.