Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Népes mezőnyben versenyeztek a lovardák fiatal díjugratói

Gergely Imre 2024. június 17., 11:48 utolsó módosítás: 2024. június 17., 11:49

A Remetei Lovasklub volt a házigazdája a Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság első idei fordulójának, ahol három megye 17 lovardája képviseltette magát. Az eseményen 23 fiatal lovas tett sikeres startvizsgát, a versenyen pedig 157 díjugrató produkciót láthattak a nézők.

Népes mezőnyben versenyeztek a lovardák fiatal díjugratói
Remetén volt az első állomás Fotó: Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság

A Székelyföldi Regionális Díjugrató Bajnokság idén már a 9. kiadásánál tart, ennek volt nyitóeseménye a gyergyóremetei verseny. Itt Maros megyét a Liberó Lovasklub, a Varázspatkó Lovarda és Biomar Sportklub képviselte, Háromszékről a Barabás Lovarda, a Napos Oldal Lovasklub, a Vadon Lovasklub, a Zonda Lovarda és a Kádár Lókiképző Központ sportolói voltak jelen. Hargita megye díjugratói pedig a Sólyom Major, Transili Lovasklub, a Szekler Cavalery, a Kantázia Lovasudvar, a Csicser Lovarda, az Astoria Horse Center, a Puskás Sportklub, a Septimia Sport Klub és a Remetei Lovasklub sportolói voltak.

Az eseményt a Remetei Lovasklub, a Hargita Megye Fejlesztési Ügynöksége és a Romániai Lovas Szövetség (FER) szervezték. Jelen volt Marilena Mladin a FER elnök asszonya rajta kívül pedig még Simon Blanka és Șerban Frățilă is jelen volt a szövetség részéről. A versenybíró, Petréd Károly, a pályaépítő: Balázs Sándor volt, Bajkó Hanna Laczkó Boglár és György Andrea voltak a stewardok, míg állatorvosként Rákossy Brigitta felügyelte az eseményt.

Pénteken a startvizsgák zajlottak, ahol 23-an teljesítettek sikeresen, másnap pedig 157 startra került sor.

Az élmezőny sorrendje

10 év alattiak ügyességi versenye: 1. Fekete Őrs és Yola (Barabás) 2. Bokor Vivien és Kócos (Barabás), 3. Kisgyörgy Anna és Yola ( Barabás), 4. Kovács Boróka és Iman (Varázspatkó) 5. Mátyás Boglárka és Mályva (Csicser).
50-60 cm magas akadályok, 12 év alatti korosztály: 1. Balázs Dóra és Csillag (Szekler), 2. Barabás Dávid és Zafir (Barabás), 3 Balázs Dalma és Kecse (Szekler), 4. Hajdú Fannika és Mendy (Csicser), 5. Horvát Gyopár és Mercédesz (Vadon).
50-60 cm 12 év felettiek: 1. Hadházi Ivett és Zafir (Barabás), 2. Lőrincz Eszter és Kócos (Barabás), 3. Kolumbán Boróka és Bronko (Astoria), 4. Elchlinger Leila és Varázs (Vadon), 5. Andorkó Zsanett és Szikra (Remetei).
70-80 cm: 1. Magyari Izabella és Hajni ( Varázspatkó), 2. Molnár Ingrid és Viktor (Varázspatkó), 3. Kovács Kriszta és Legenda (Varázspatkó), 4. Bindea Franciska és Hádész (Septimia), 5. Antal Anna és Dylan (Puskás).
90-100 cm: 1. Mátéffy Ottilia és Bentley (Kádár), 2. Pásztor Alessia és Thunder ( Liberó), 3. Kovács Jázmin és Shila (Remetei), 4. Perjessy Zita és Vándor (Napos), 5. Bocskai Bíborka és Alena (Astoria).
100-110 cm: 1. Benedek Sarolta és Izmene (Remetei), 2. Bicsok Anett és Onix (Zonda), 3. Lőrincz Eszter és Lady Vivalu (Remetei), 4. Bajkó Hanna és Quickly (Remetei), 5. György Orsolya és Mici (Remetei).

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.