Székelyhon    Krónika Online    Főtér    Nőileg    Liget    Erdélyi Napló  |  Jóállás    Apróhirdetés    Rádió GaGa

Nem jött össze a magyar érem a vízilabda Eb-n

Sebestyén Ervin 2024. január 17., 10:00

A harmadik helyért játszott nagyon fontos összecsapást a magyar férfi vízilabda-válogatott az olaszok ellen, azonban nem sikerült legyőzniük a délieket, így a negyedik helyen zárták a kontinensviadalt.

Nem jött össze a magyar érem a vízilabda Eb-n
Nem sikerült az éremszerzés az Eb-n Fotó: MTI/Illyés Tibor

Kedden délután rendezték a találkozót, amit bizakodóan várhatott a magyar nemzeti csapat, ugyanis a csoportkörben egyszer már megverték az olaszokat. Ezúttal viszont rémálomszerűen indult az összecsapás, az első negyedben 4–1-es előnyt alakítottak ki Olaszország legjobbjai.

A második felvonásban is csupán kétszer találtak be Varga Zsolt szövetségi kapitány fiai, ezzel szemben ismét négy gólt kaptak, így jelentősre nőtt a különbség.

A maradék két negyedben mindent megtett Magyarország az egyenlítés érdekében, de 12–7-es vereséget szenvedett el, így végül a negyedik helyen fejezték be az Európa-bajnokságot.

Románia a hetedik pozícióért meccselt Szerbiával, a trikolórok pedig hatalmas vereségbe szaladtak bele: 18–7-re kikaptak, így végül a nyolcadikok lettek a kontinensviadalon.

A döntőben Horvátország–Spanyolország párharcot láthattak a nézők, a két fél rendkívül izgalmas és szoros csatát vívott, végül a spanyolok az utolsó negyedben 3–0-ra nyertek, így összességében 11–10-es eredménnyel ők lettek Európa legjobbjai.

Nincs sok idejük pihenni a válogatottaknak, ugyanis február 5–17. között Katarban kerül megrendezésre a vízilabda-világbajnokság. Magyarország és Románia egyaránt a D csoportban szerepel majd a tornán, ráadásul egymás ellen kezdik a viadalt február 5-én.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
×

A portál ezen funkcióinak használatához el kell fogadnia a sütiket.